Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gazza arrestert og tvangsinnlagt

Skapte kaos på hotell.

(Dagbladet.no): Paul Gascoigne har slitt med alkoholproblemer og psykiske lidelser siden han la skoene på hylla for fem år siden.

I natt ble 40-åringen arrestert av politiet i Gateshead, utenfor Newcastle, skriver Sky News.

Utløste brannalarm

Arrestasjonen ble gjort for å beskytte den tidligere fotballstjernen mot seg selv. Han skal så ha blitt tvangsinnlagt for psykiatrisk behandling på et sykehus. Det ble gjort med hjemmel i en paragraf om mental helse, opplyser Northcumbria-politiet.

Politiet ble tilkalt fordi personalet på et hotell i byen var bekymret for Gascoigne - som skal ha virket forstyrret.

- Ingen ble skadd under hendelsen, sier en polititalsmann.

Daily Mail skriver i ettermiddag at Gazza skapte kaos på luksushotellet, der han oppholdt seg etter en hofteoperasjon.

40-åringen skal ha tatt tak i en en nattevakt på hotellet, samtidig som han hadde en kniv i hånda. Vitner forteller også at den tidligere Newcastle-spillere utløste brannalarmen på stedet med vilje, for så ha nektet å la seg evakuere.

IKKE FØRSTE GANG: Her forlater Paul Gascoigne en politistasjon i London i 2006. Natta før ble han arrestert, mistenkt for overfall på en 43-åring inne på en nattklubb. Foto: Scanpix/Afp
IKKE FØRSTE GANG: Her forlater Paul Gascoigne en politistasjon i London i 2006. Natta før ble han arrestert, mistenkt for overfall på en 43-åring inne på en nattklubb. Foto: Scanpix/Afp Vis mer

Gascoignes søster skal ha blitt med Gazza da politiet hentet ham.

- Politiet ble tilkalt til hotellet kl. 04.24 etter henvendelser om at en av gjestene opptrådde forstyrrende mot andre gjester, sier en polititalsmann.

Alkohol og sterkere stoffer

Gazza har slitt fysisk det siste året, 40-årsdagen i mai ble ødelagt av et blødende magesår.

Men det er hans ville livshistorie som har fått de største overskriftene. For halvannet år siden ble han arrestert i London etter en bytur.

Året før fikk han sparken som manager i amatørklubben Kettering, etter at styreformannen hadde notert 37 alkoholrelaterte hendelser med Gazza på bare 39 dager i klubben.

I 2005 ga han ut en selvbiografi der han innrømte misbruk av både alkohol og sterkere stoffer. Han har også slitt med selvmordtanker etter at livet som fotballspiller var slutt.

image: Gazza arrestert og tvangsinnlagt
image: Gazza arrestert og tvangsinnlagt
HELSESVIKT: Paul Gascoigne var på banen i fjor, under en oppvisningskamp på Malta.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media