VAR I HØRING: Paul Gascoigne. Foto: ANDREW MCCAREN/LNP/REX/SHUTTERSTOCK/NTB Scanpix
VAR I HØRING: Paul Gascoigne. Foto: ANDREW MCCAREN/LNP/REX/SHUTTERSTOCK/NTB ScanpixVis mer

Gazza beskyldt for seksuell trakassering: - Jeg er redd

Paul Gascoigne må møte i retten.

Den tidligere fotballstjernen Paul Gascoigne (51) må møte i retten 14. oktober, etter at han blir beskyldt for å ha kysset en kvinne uten samtykke under en togtur mellom York og Newcastle i august.

Han beskyldes også for seksuell trakassering av samme kvinne, skriver Sky.

Gascoigne har hele tiden hevdet sin uskyld etter at saken dukket opp august i fjor. Gascoigne ble pågrepet på togstasjonen Durham, etter at den fornærmede blant annet hevder at han tok på henne.

Da saken omsider dukket opp i engelsk presse i november, la Gascoigne ut flere Twitter-meldinger hvor han bedyret sin uskyld. Han hevdet blant annet at han trøstet en kvinne på toget etter at noen hadde kalt henne en «feit ku».

«Jeg er så glad for at det endelig kommer ut og sannheten er at jeg satt på toget med nevøen min og jeg hørte noen kalle en jente foran meg en feit ku, så jeg ble fortvilet og satte meg ved siden av henne og sa: 'Ikke bekymre deg kjære, du er vakker på innsiden og utsiden'. Jeg trøstet henne og sa det var greit, jeg ble kalt feit for mange år siden», skrev Gascoigne blant annet i en Twitter-melding.

Gascoigne la til at han respekterer kvinner og hevdet også at han skal ha latt en kvinne kysse ham på kinnet etter at hun ba om en selfie. Aftonbladet og NTB har tidligere publisert deler av Twitter-meldingene.

Flere følgere oppfordret Gascoigne til å slette meldingene, siden det ikke ville føre noe godt med seg. Den tidligere fotballspilleren slettet meldingene etter hvert.

- Jeg er redd

I forgårs møtte Gascoigne opp i en høring, hvor han blant annet skal ha utvekslet disse ordene med dommer Simon Bourne-Arton under en ti minutter lang seanse:

Gascoigne: - Sir, ærede dommer.

Bourne-Arton: - Vær stille.

Gascoigne: - Jeg er så bekymret. Jeg er redd.

Deretter skal Gascoigne ha unnskyldt seg overfor dommeren, to ganger i løpet av seansen. Han bedyret seinere sin uskyld.

- Jeg kan ikke vente (med å komme i gang med rettsaken, journ.anm.). Jeg har ikke gjort noe galt, sa Gascoigne.

Det er en jury som skal avgjøre skyldspørsmålet i saken.

Rusproblemer

Tiltalen er nok et slag for den tidligere helten, som lenge har slitt med rusproblemer.

Gascoigne har levd et svært utsvevende liv. Han regnes som en av tidenes engelske fotballspillere, men har slitt med alkohol- og narkotikaproblemer store deler av livet sitt - og har vært åpen om problemene.

Gascoigne har lenge slitt med alkoholproblemer, og seinest i sommer måtte han nekte for å ha vært full under en gjesteopptreden på fotballprogrammet Soccer AM. Gazza dro tidlig fra showet og hevdet at han følte seg uvel på grunn av noen sovetabletter.

I 2015 ble han dømt til samfunnstjeneste for å ha sjikanert og truet sin tidligere kjæreste Amanda Thomas og for å ha slått fotografen Steven Shepherd.

Gascoigne har tidligere spilt for Newcastle, Tottenham, Lazio, Rangers, Middlesbrough og Everton for å nevne noen. Han har blant annet 57 landskamper på CVen.