Gazza dømt til samfunnstjeneste for trusler og overfall

Risikerer fengsel.

MER TRØBBEL: Paul Gascoigne havner stadig i trøbbel. Nå er han dømt til samfunnstjeneste for vold og trusler. Foto: Andrew Parsons / i-Images / Polaris / NTB Scanpix
MER TRØBBEL: Paul Gascoigne havner stadig i trøbbel. Nå er han dømt til samfunnstjeneste for vold og trusler. Foto: Andrew Parsons / i-Images / Polaris / NTB ScanpixVis mer

Den tidligere engelske fotballstjernen, Paul Gascoigne, ble torsdag dømt til samfunnstjeneste og er bøtelagt for sjikanering og trusler.

Gazza sto tiltalt i en lokal domstol i Bournemouth torsdag. Han sa seg skyldig i tiltalene. 48-åringen har levd et hardt liv siden han ga opp fotballen, og problemene har nærmest stått i kø de siste årene.

Tiltalene gikk ut på at han hadde sjikanert og truet sin tidligere kjæreste Amanda Thomas og for å ha slått fotografen Steven Shepherd.

Sjikanen av Thomas skal ha foregått både gjennom meldinger på sosiale mediene og per telefon. Han skal også ha truet med å ødelegge for henne.

Gascoignes forsvarer forklarte i retten at hans klient hadde følt seg forfulgt av noen fotografer, og at det var årsaken til at det kokte over for ham.

Dommeren dømte Gazza til 12 måneders samfunnstjeneste, inkludert 20 dagers tvungen rehabilitering. Han fikk også et forbud om ikke å kontakte den fornærmede kjæresten i to år framover.

Gascoigne fikk dessuten en advarsel av dommeren om at hvis noe lignende gjentok seg ville strafferammen være opp til fem års fengsel.

Ved siden av reaksjonen om samfunnstjeneste fikk han en bot på rundt 1400 kroner (100 pund for sjikaneringen. Han må ut med 14.000 kroner (1000 pund) i erstatning til Thomas og 1400 kroner til Shepherd.

(NTB)