Gazza fikk en god idé etter 14 striper kokain. Våknet opp til 250 ubesvarte anrop: - Hva har jeg gjort?

Paul «Gazza» Gascoigne ville oppsøke drapsmann.

HAR OPPLEVD MYE: Paul Gascoigne har alltid en historie fra sitt utsvevende liv på lur. Foto: NTB Scanpix
HAR OPPLEVD MYE: Paul Gascoigne har alltid en historie fra sitt utsvevende liv på lur. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Paul «Gazza» Gascoigne har levd et svært utsvevende liv. Den tidligere fotballspilleren har slitt med alkohol- og narkotikaproblemer store deler av livet sitt.

En av de mest bisarre historiene i livet hans kommer fra da han oppsøkte dobbeltdrapsmannen Ralph Moat.

Moat hadde vært etterlyst i sju dager for å ha skutt eks-kjæresten Samantha Stobbart og hennes nye kjæreste Chris Brown. Sistnevnte døde som følge av skadene. Han gjorde også en politimann blind etter en skuddsalve.

Gascoigne hørte at Ralph Moat hadde blitt funnet i Rothbury, en plass hvor han pleide å fiske som liten gutt. Der utspant det seg en flere timer lang forhandlingssituasjon for å få drapsmannen til å overgi seg.

Vill idé Hjemme i stua satt Gazza og sniffet kokain. Jo flere striper han snortet i seg, jo større ble han overbevist om at han kunne få Moat til å overgi seg til politiet.

Etter 14 striper med kokain kastet han seg i en taxi og ba sjåføren kjøre til Rothbury. Sjåføren ble ikke akkurat glad da han fikk høre turens destinasjon.

- Han sa: «F*** ta meg, Gazza. Skal du dra dit jeg tror du skal?» Jeg svarte ja. Du skulle sett ham, han skalv, sier Gazza ifølge The Sun.

Hadde med kylling Så dukket Gazza opp ved politisperringene. Med seg hadde han kylling, fiskeutstyr, øl og varme klær, nok til en koselig kveld skulle man tro.

- Jeg er oppspilt på dette tidspunktet, vi skal ut å fiske. Jeg glemte teltet, men det har ikke noe å si, sier Gascoigne.

- Kyllingen var viktig fordi han sannsynligvis var sulten.

Gazza tenkte at erfaringen hans med å gå i terapi ville hjelpe drapsmannen. Men 48-åringen ble naturlig nok nektet å møte Moat. I stedet måtte han gå slukøret hjem med en kald kylling.

Fylleangst Gazza sovnet med en flaske whisky ved sin side. Morgenen etter våknet han med tidenes fyllenerve.

- Jeg hadde 250 tapte anrop, jeg tenkte «hva har jeg gjort?» Jeg har en kylling ved siden av meg i senga, fiskeutstyr, en tjukk jakke, jeg tenker «F*** ta, jeg må ha gjort noe», sier Gascoigne.

Han fikk bekreftet sine mistanker da han slo på Sky News og leste at han var tilstede der drapsmannen hadde barikadert seg. Det hører med til historien at drapsmannen valgte å ta sitt eget liv.

Folk mobber Gascoigne for episoden den dag i dag.

Historien er en av de mest kjente fra Gazzas liv. Her kan du lese om 25 andre skandaler.