Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gazza hisser opp katolikker

Paul Gascoigne (30) vekker nok en gang avsky i Skottland. I hatoppgjøret mot katolske Celtic fredag lekte Gazza seg med å etterlikne protestantisk fløytespill under oppvarmingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gazza ble tatt på fersken av SKYs TV-kameraer like før han skulle innpå for Rangers. Bildene viser Gazza der han løfter begge armene og blåser i en fantasifløyte foran Celtic-fansen.

Religion tas alvorlig i Glasgow og Gazza kunne like gjerne spyttet på katolikkene i svingen på Celtics hjemmebane Parkhead.

- For en idiot, det kunne endt i opptøyer. Han var rett foran meg da han startet fløyte-opptrinnet og fansen var på vei for å ta ham. Heldigvis hadde noen fornuft nok til å holde dem igjen, forteller Celtic-supporter Edwaer McGarrigie til PA.

Dødstrusler

Det er ikke første gang at Gazza lager leven med protestant-symboler. Etter sin første Rangers-scoring for tre år siden tok han samme marsj med fløytespill. Da hevdet Gazza at han ble lurt til det av lagkamerater. Etterpå vanket det dødstrusler mot den engelske klovnen.

Ingen i Glasgow Rangers vil foreløpig kommentere Gazzas ferskeste opptrinn, og det skotske fotballforbundet tar først affære etter å ha mottatt dommerrapporten. Men politiet i Glasgow har allerede tatt imot flere anmeldelser.

- Jeg håper Gazza blir straffet. Han har gjort dette før og vet akkurat hva det handler om, sier SKY-kommentator George Best.

Hoddle så Gazza

Men viktigst for Gazza sjøl: England-sjef Glenn Hoddle var på tribunen fredag. Han ville overvåke sin midtbanestjerne som var tilbake etter fire kampers suspensjon og julefeiring.

Hoddle fikk den beskjeden han og England helst ikke ville ha. Gazza er fortsatt den samme gamle på sidelinja.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!