Gazza i bakrus

MANCHESTER (Dagbladet): England-manager Glenn Hoddle dro til Glasgow for å sjekke ut 98-formen til Paul Gascoigne 2. nyttårsdag. Han fikk ikke se mer enn 15 minutter, fordi Gazza hadde vært på fylla nyttårsaften.

Nå forlanger balløyas forståsegpåere av nasjonalidretten at manager Hoddle tar et oppgjør med Rangers-rebellen. Og - det finnes ikke alternativer. Enten kjører Gazza vannvogna herfra og til Frankrike, eller så må han bli hjemme.

En fyr som ikke klarer å holde seg unna pub'en de siste 48 timene før en meget viktig fotballkamp, har ikke England bruk for.

Hoddle svarer kritikerne med at han ikke vil svare. Og han svarer ikke sjøl en gang. I avisene tolkes det som enda en sjanse.

Fru Gascoigne - Sheryl - vil ha skilsmisse og gjør ikke situasjonen noe lettere.

Den eneste Gazza har å trøste seg til, er kameraten fra utallige fyllekuler i fortida - Jimmy «Five Bellies» Gardner. Og han med alle magene har verken blitt slankere eller mindre tørst med åra.

Fotballnasjonen England bekymrer seg også over at Gazza har solgt rubb og stubb av det han eier i Skottland og flyttet inn på hotell. Nå bor han i en bungalow på overfasjonable Cameron House Hotel ved Loch Lomond. Der er det barer, biljardsalong, game-rom og alt en liten fotballgutt kan ønske seg.

Det er bare husleia som er voksen: Noen få norske i underkant av 75000 i måneden.