Gazza lader opp til VM

Paul Gascoigne har vært på et dypt løp i Londons fuktige uteliv. Nå spøker det for Gazzas VM-billett etter fyllekula med rockesangeren Rod Stewart.

Engelsk fotballs første-bråkmaker var ordentlig på fylla i helga. To ganger, og med full dekning i de britiske tabloidene.

Det er dårlig lesning for Englands tålmodige landslagssjef Glenn Hoddle - tre uker før fotball-moroa starter i Frankrike.

Paul Gascoignes helgefyll var som en fotballkamp: den varte i to omganger.

Torsdag truet han både bakrommet og baren på det trendy utestedet Pharmacy i London. Og han forsynte seg villig av varene.

- Da Gazza skulle reise seg opp fra stolen sin, falt han bare sammen, forteller en Pharmacy-gjest som fulgte Gazzas kamp mot drinkene.

Bare en kjapp redning fra svirebror og rockesanger Rod Stewart hindret et blodig møte mellom Gazzas ansikt og betonggulvet.

Rabalder

- Hvis han ikke hadde fått hjelp, ville han skadd seg og havnet på sykehuset, hevder den observante tilskueren - ifølge Aftonbladet.

På bildene over kan du se at Gazza var langt fra kampklar da Rod Stewart ga han nattskyss hjem i limousinen.

Da bildene kom på gata i England fredag, ble det rabalder. Gascoigne lovet bot, bedring og en alkohol-fri VM-oppladning.

Det løftet holdt han i ett døgn.

For lørdag kveld var det på'n igjen, med øl, røyk og snacks fra Grethe Rodes definitive nei-liste.

Dette siste sjøslaget tok slutt noen få timer før det engelske landslaget skulle samles til VM-oppkjøring og privatlandskamp.

En skam

Det fikk tabloidavisa The Mirror til å kreve sofa-VM for Gazza:

«Paul Gascoignes oppførsel har alltid vært en skam. En måned for VM er den skandaløst. Han drikker, han røyker, han opptrer som en ramp. Det er bare en ting Glenn Hoddle kan gjøre med ham, fortelle ham at han ikke får plass i VM-troppen,» heter det i The Mirrors leder.

Og avisa kan få kravet sitt oppfylt.

Gazza er med i Englands foreløpige VM-tropp - mer eller mindre på landslagssjef Glenn Hoddles nåde.

Nå er den nåden i ferd med å bli tynnslitt.

For Hoddle mer enn antyder at Gazza er blant de som kan forsvinne når landslagstroppen skal slankes med åtte spillere fram mot VM.

- Jeg kan ikke love hundre prosent at Paul Gascoigne kommer med i VM-troppen. Akkurat nå er det 30 spillere i troppen og noen må bort. Paul er ikke i toppform og nå begynner han å falle tilbake litt, sier Hoddle.

Vil ha med Gazza

Til nå har Hoddle klart å leve med Gazzas apestreker, så lenge den voksne guttungen har oppført seg som et geni på banen. Han har til og med gitt Gascoigne røyketillatelse på landslagssamlingene.

Men helgas fyllekuler - kombinert med småskader - kan ta knekken på Hoddles tillit og tålmodighet.

De tidligere engelske landslagssjefene Bobby Robson og Terry Venables mener derimot at Hoddle ikke har råd til å la Gascoigne være hjemme under VM. Han får heller finne seg litt Gazza-tull utenfor banen.

Venables sier det sånn:

- Vi vet om problemene som følger med Gazza, men det er bryet verdt. Dessuten er det trenerens jobb å ha kontroll på mannen.

Det kan gå mot en slitsom Frankrike-tur for Glenn Hoddle.