<strong>SPREKK:</strong> Paul Gascoigne trenger hjelp døgnet rundt, mener den engelske spillerforeningen. Her viste han seg på banen under Europa League-møtet mellom Lazio og Tottenham i Roma i november. Foto: AFP / ANDREAS SOLARO / NTB SCANPIX
SPREKK: Paul Gascoigne trenger hjelp døgnet rundt, mener den engelske spillerforeningen. Her viste han seg på banen under Europa League-møtet mellom Lazio og Tottenham i Roma i november. Foto: AFP / ANDREAS SOLARO / NTB SCANPIX Vis mer

«Gazza» legges inn på behandlingsklinikk i USA

Drar frivillig for å få bukt med alkoholismen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

• Gazza på valium og øl: - Jeg kan ikke leve uten en drink

For å få bukt med alkoholismen legges Paul Gascoigne inn på en behandlingsklinikk i USA. Mandag kveld uttalte agentfirmaet GamePlan Solutions at Gascoigne drar til USA frivillig. - Paul her blitt ekstremt rørt og overrasket over de sjenerøse tilbudene om hjelp de siste dagene. Han er motivert og forstår fullt ut han må ha veiledning for å takle avhengighetsproblemet sitt.
Tilsyn hele døgnet For å få bukt med alkoholismen trenger Paul Gascoigne tilsyn hele døgnet, mener spillerforeningens leder Gordon Taylor.

Det ble i helgen kjent at den tidligere landslagsspillere hadde ramlet utpå igjen.

Bilder av en svært sliten Gascoigne florerte i engelske medier. Tidligere lagkamerater er bekymret og Gazzas agent frykter for 45-åringens liv.

Taylor har vært i kontakt med Gascoigne. Han sier spillerforeningen gjentatte ganger har forsøkt å hjelpe den tidligere Tottenham-stjernen.

- Det høres ut som om han trenger tilsyn nesten 24 timer i døgnet for øyeblikket. Det kan virke som om noen må være nær ham hele tiden så han ikke skal gjøre noe dumt, sier Taylor til BBC.

Under en veldedighetskveld i Northampton torsdag fikk Gascoigne et sammenbrudd foran 500 sjokkerte deltakere. Skjelvende og preget måtte Gazza hjelpes vekk.

Gascoigne har gjentatte ganger innrømmet at han har et alkoholproblem. Han har tidligere vært til behandling. Taylor forteller at spillerforeningen har betalt for et avrusningsopplegg, men at Gazza sjekket ut fra sportsklinikken for noen uker siden.

Som Best Flere frykter at Gascoigne skal ende opp som den tidligere Manchester United-stjernen George Best, som i 2005 døde bare 59 år gammel etter mange år med alkoholproblemer.

- Det handler om et steg fram og to tilbake. Jeg snakket med Paul i helgen. Han sa det bare var en liten smell. Men alt er opp til ham. Vi vil bare ikke ha en ny George Best-tragedie, sier Taylor bekymret.

- Han trenger et stort apparat rundt seg som kan støtte ham. Han har mange venner, men det er frustrerende når ting går rett vei, og plutselig er alt revet vekk, sier Taylor.

(NTB)


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer