Gazza lover bot og bedring

To uker etter at Paul «Gazza» Gascoigne ble lagt inn på en klinikk for å bekjempe alkoholproblemet sitt, er han tilbake på banen med beskjeden: «Jeg skal aldri drikke mer».

På en hastig innkalt pressekonferanse med Middlesbrough-manager Bryan Robson mandag ettermiddag, fortalte en nøktern, men opplagt Gazza om sin planlagte nye, edruelige livsstil.

- Jeg har bestemt meg for å slutte og drikke, det er min egen beslutning. Jeg føler meg bra og har trent mens jeg har vært til behandling. Nå gleder jeg meg bare til å spille fotball igjen, sier Gazza.

Ikke alkoholiker?

Han kommenterer ikke spørsmål om hvorvidt han er definerer seg som alkoholiker, men sier tiden på klinikken ikke har vært hard.

- Det har ikke vært så veldig vanskelig, men det var til mitt eget beste at jeg fikk ordnet opp i ting, sier han.

Det var en kombinasjon av alkohol, depresjon og stress som førte til at han frivillig gikk med på å legge seg inn for et par uker siden, forteller Gazza.

Manager Bryan Robson er glad for at Gazza kan snøre på seg fotballskoene igjen, og holder døra åpen for at Gazza kan få sitt comeback allerede mot Nottingham Forest søndag.

Besøk av Merson

Gazza forteller at han har fått enormt mye støtte både fra venner og fotballfans i tiden på sykehuset. Blant annet har tidligere lagkamerat Paul Merson vært og besøkt ham flere ganger. Merson har gått gjennom mye av de samme problemene som Gazza, og er blitt behandlet for alkohol- og gamblingproblemer.

NTB