Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Gazza» om rystende blodbilder: - Skjønte ikke hvor ille det var

Hjalp han tilbake.

SNAKKET PÅ FROKOST-TV: 
Paul Gascoigne stilte opp hos 'Good Morning Britain'. Ifølge britisk presse var Gazza frisk og opplagt, og snakket om sitt misbruk av alkohol. Foto: NTB Scanpix
SNAKKET PÅ FROKOST-TV: Paul Gascoigne stilte opp hos 'Good Morning Britain'. Ifølge britisk presse var Gazza frisk og opplagt, og snakket om sitt misbruk av alkohol. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den tidligere fotballstjerna Paul Gascoigne (48) har levd et tøft liv etter at han ga seg som aktiv, og onsdag denne uka stilte engelskmannen opp på frokost-tv hos «Good Morning Britain». Der snakket han ut om sin kamp mot alkoholisme, skriver blant annet ITV og Daily Mirror.

Britisk presse forteller at Gascoigne så frisk og opplagt ut da han gjestet talkshowet - og det er store kontraster til bildene som spredte seg av en blodig «Gazza» fra forrige måned.

Det var The Sun som tok de sjokkerende bildene, der den gamle fotballspilleren gikk med ansiktet dekket av blod og sår. Gascoigne sier at nettopp disse bildene var en tankevekker.

- Noen ganger hjelper det å se seg selv på den måten. Du skjønner ikke når du står midt i det. Jeg skjønte ikke hvor ille det var, sier Gascoigne, i tv-showet gjengitt av The Sun.

FAKSIMILE: The Sun fra 20. mars. Gascoigne selv hevder avisas bilder hjalp han på rett vei.
FAKSIMILE: The Sun fra 20. mars. Gascoigne selv hevder avisas bilder hjalp han på rett vei. Vis mer

- Det er utrolig hva litt Botox kan gjøre med deg, spøker «Gazza» videre.

Fall Det blodige ansiktet skal han ha pådratt seg i et fall - under et såkalt tilbakefall i mars.

Gascoigne har vært til rehabilitering mange ganger, men sier til programlederne Piers Morgan og Susanna Reid at bare tre besøk har vært i forbindelse med alkoholmisbruk.

- Nå føler jeg meg fin, sier «Gazza».

Misbruk 48-åringen har vært forfulgt av skandaler i flere år og i 2014 sa han at han hadde vært døden nær 19 ganger.

I 2015 ble han dømt til samfunnstjeneste og ble bøtelagt for sjikanering og trusler.

Samme år fortalte han at alkoholmisbruk og narkotika har ført til flere rare stunder:

- Jeg hadde 250 tapte anrop, jeg tenkte «hva har jeg gjort?» Jeg har en kylling ved siden av meg i senga, fiskeutstyr, en tjukk jakke, jeg tenker «f*** ta, jeg må ha gjort noe», sa Gascoigne, etter å ha sovnet med ei flaske whisky ved sin side.

Paul Gascoigne er mest kjent for sine perioder i Newcastle, Tottenham, Lazio, Rangers og Middlesbrough. Han la opp i 2004. Briten fikk 57 landskamper for England og scoret 10 mål.

MÅL: Paul Gascoigne feirer scoring med Teddy Sheringham under fotball-EM 1996. Foto: NTB Scanpix
MÅL: Paul Gascoigne feirer scoring med Teddy Sheringham under fotball-EM 1996. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!