Gazza på fylla

LONDON (Dagbladet): Kan Paul Gascoigne bli satt ut på sidelinja som engelsk landslagsspiller? Synlig beruset ble han tirsdag geleidet ut av fasjonable Hotell Waldorf i London. Bodyguard for anledningen: Landslagskeeper David Seaman.

Bare timer etter at Gazza hadde vært med på ydmykelsen av Drillo og Wimbledon på Selhurst Park, rant det over for den «tørrlagte» Middlesbrough-spilleren.

Han dro rett på premierefesten for filmen «Mickey Blue Eyes», der han ifølge britiske aviser skal ha drukket glass på glass med sjampanje.

Overstadig

Gazza var så beruset at han måtte ha hjelp av David Seaman for å finne veien tilbake til keeperens Range Rover.

- Smil, se ut som du har det fint, oppfordret Seaman.

Men Gazza hadde store problemer med å justere ansiktsmusklene. Rett og slett fordi han var for full.

Spikeren i kista?

Gazza var på vei tilbake i landslagstrøya etter å ha blitt tørrlagt, men på festen etter seieren over Wimbledon sprakk han totalt. Med skjorta hengene utafor dressbuksen og ustø gange, var han et sørgelig syn tirsdag natt.

David Seaman holdt fasaden, men den småskadde Arsenal-keeperen skjønte raskt at pressefotografene utenfor sosietetshotellet kunne ødelegge kameratens videre karriere.

Gazza har klart det igjen. All fokus er rettet mot ham - bare så synd det ikke dreier seg om det solide comebacket på fotballbanen.

  • I løpet av de siste årene har Gazza vært innblandet i mange skandaler, og hans røffe omgang med alkohol er kjent. Flaska kostet Gazza ekteskapet med Sheryl. Da kona fødte sønnen Regan i 1996, var Englands fotballklovn der han pleier: På bar.

Sheryl Gascoigne anmeldte Gazza for konemishandling i den verste drikkeperioden. Da gikk han offentlig ut og lovet å korke flaska.

VM-flausen

Men det tok ikke lang tid før midtbanestjernen ramlet utpå igjen. Den aller drøyeste drikkerunden:

18. mai 1998, noen uker før kick-off i fotball-VM, synes Gazza han hadde levd over evne asketisk. Og da kameraten og rockestjernen Rod Stewart bød opp til sjampis-sjøslag, sa ikke Gazza nei.

Bildene fra rotbløyta gikk verden rundt. Gazza sleit med årets bakrus da landslagssjef Hoddle ringte: Du blir hjemmesitter under VM.

Drinken var fortsatt Gazzas venn, helt til han kollapset på en togstasjon. Mannen trengte akutt hjelp.

Slank og edru

Etter å ha fått behandling for fyll, lovte Middlesbrough-spilleren å stue bort flaskene.

«Nye Gazza» gikk ned i vekt. Han kjempet for å komme tilbake på landslaget.

Landslagssjef Kevin Keegan nikket fornøyd, og uttalte nylig: Paul Gascoigne er aktuell mot Luxembourg neste måned.

Nå spørs det om ikke Gazza har rotet det til igjen.

Vill feiring

- Dette burde bekymre Keegan. Det er kjent at Gascoigne tar en drink av og til, men dette var noe helt annet, sier en kilde i fotballmiljøet til avisa The Daily Mail om tirsdagens utskeielse.

Gascoignes agent, Mel Stein, forsvarer glippen:

- Han spilte en flott kamp tirsdag. Hva er problemet hvis han ønsker å feire det?

  • Så gjenstår det å se om Kevin Keegan er enig.
PÅ FYLLA IGJEN: Paul Gascoigne helte i seg litt for mye etter seieren over Wimbledon tirsdag.