Gazza på lykkepillen

MANCHESTER (Dagbladet): Paul Gascoigne går på lykkepillen mens han klamrer seg til vannvogna. Når han ikke åpner munnen for annet enn det antidepressive stoffet går det vel og bra. Men i helga følte han trang til å snakke også. Og - da gikk det galt.

Gazzas siste utblåsing handler om utlendingene i engelsk fotball. Og for å si det som det er: Han liker dem ikke i det hele tatt. Nei, ny-lykkelige Gazza er dritt lei, han.

Av folk som syter, tjener for mye, streiker eller drar på badeferie midt i sesongen.

Lørdag skrev Dagbladet om de sinnssyke lønnskravene på ball-øya. Eksempelet da var Robbie Fowler som mener 437000 norske kroner i uka er for lite for hans tjenester. Og i går meldte Roy Keane seg på med sine betingelser for en forlenget framtid på Old Trafford.

Krav: En halv million kroner per sjuende dag.

Men Gazza snakker ikke om det. Det er import-spillerne han har fått i halsen. Og fra vannvogna ramlet følgende tirade av lasset:

- Jeg liker ikke utlendinger som kommer hit og klager over at det spilles for mange kamper og at de trenger flere fridager.

Og Gazza fortsetter:

- De sier de er slitne og så drar de på ferie midt i sesongen (Schmeichel har akkurat vært på Barbados). Eller så streiker de når de ikke får det som de vil(van Hoijdoonk og di Canio). Det er vår liga og den bør de respektere. Jeg hører ikke de engelske spillerne klage i det hele tatt.

Ole Gunnar Solskjær er én utlending i engelsk fotball. Han klager ikke . Ikke bryr han seg om Gazza heller. Og sier:

Solskjær smiler

- Jeg hører han har sagt noe, men har ikke fått det med meg. Uansett - det får han (Gazza) stå for sjøl. Men når det gjelder Peter Schmeichel, så tror jeg ikke han gikk til Ferguson og sa at han ville til Barbados på ferie. Det var nok heller manageren som mente han trengte ei uke fri.

UTEN LYKKEPILLEN: Dette var ekte jubel uten kunstige tilsetningsstoffer. Nå skjeller Gazza ut alle med utenlandsk pass i Premier League.