- Gazza pratet med batteri-papegøyer

Og hadde tusjet «gal» i egen panne, da han åpnet hotelldøra splitter naken.

(Dagbladet.no): Paul Gascoigne (40) ble i går natt arrestert og tvangsinnlagt for psykiatrisk behandling, etter at han først skapte kaos på et hotell i Newcastle i Nord-England.

I dag skriver The Sun at personalet på hotellet fikk noen hint om at Gazza ikke var helt i orden, før han utløste brannalarmen og tok strupetak på en nattevakt.

En kilde ved Malmaison-hotellet forteller at Gazza ved en anledning var splitter naken da han åpnet hotelldøra si, med ordet «gal» tusjet i panna.

Gascoigne skal ha isolert seg på rommet i lang tid, med batteridrevne papegøyer som selskap. Han skal ha snakket til papegøyene som om de var levende.

Skremte gjester

Også Daily Telegraph omtaler papegøyene og dør-strippingen, men legger til at Gazza ifølge hotellpersonalet stort sett var ytterst sjarmerende under sitt opphold.

Men bare fram til den natta han utløste brannalarmen.

- Våre gjester følte seg truet av oppførselen hans. Gjestene i rommet ved siden av ble flyttet ut, de ble skremt. Så gikk han løs på nattevakten, som følte seg truet, sier Malmaison-talsmann Nigel Massey.

ARRESTERT IGJEN: Her blir Paul Gascoigne geleidet av politiet i 2006. Natt til i går ble den tidligere fotballstjernen tatt med til en psykiatrisk klinikk.
ARRESTERT IGJEN: Her blir Paul Gascoigne geleidet av politiet i 2006. Natt til i går ble den tidligere fotballstjernen tatt med til en psykiatrisk klinikk. Vis mer

Gazza ble ikke arrestert der, politiet dukket først opp da han hadde sjekket inn på et Hilton-hotell i Gateshead.

Britiske aviser spekulerer i dag at Gascoigne var ruset på narkotika og alkohol i tida fram til han ble tvangsinnlagt. 40-åringen omtalte selv rusproblemene sine i boka «My Story» fra 2004.

Flere aviser hevder at Gascoigne blir overvåket konstant på den psykiatrisk klinikken, fordi det er fare for at den tidligere fotballstjernen ønsker å ta sitt eget liv.

Flere fotballpersonligheter uttrykker bekymring og medfølelse for ballkunstneren i dag.

Et barn i hjertet

- Dette er selvsagt en trist situasjon, men jeg er sikker på at han kommer seg gjennom det. Han har vist evne til det før, nå må han gjøre det igjen, sier Boro-manager og tidligere England-kollega Gareth Southgate.

Tidligere England-sjef Graham Taylor fryktet det aller verste da han ble spurt om han hadde «hørt om Gazza» i går.

- Han er helt perfekt med barn, fordi han fortsatt er et i hjertet. Han var en vidunderlig, talenfull fotballspiller, som kunne spilt for moro skyld. Nå har han trøbbel med å erkjenne at de dagene er over. Han trenger all hjelp vi kan gi ham, sier Taylor.

BYTTET HOTELL: Her ble Gazza hentet, etter at han utløste brannalarmen og sjekket ut av en annet luksushotell morgenen før.