Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gazza sparket ned Bakke

Leeds fikk en drømmestart på den nye sesongen, med 2-0-seier over Everton. Det gikk verre for Eirik Bakke. Han ble sparket ned av Paul Gascoigne og måtte bæres av banen med en ankelskade.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Everton-manager Walter Smith hadde plassert Gazza på benken fra start. Det første urokråka gjorde da han kom på banen et kvarter før slutt, var å meie ned Eirik Bakke. Bakke måtte bæres av banen, og ble med det siste tilskuddet til ei Leeds-skadeliste som er lang nok fra før.

Bakke fikk et spark i ankelen, men sannsynligvis dreier det seg om en smell som ikke setter sogndølen på sidelinja i lang tid.

Heller ikke Evertons andre store nykjøp, Duncan Ferguson, maktet å markere seg særlig positivt etter han kom på banen fra innbytterbenken i andre omgang.

Derimot imponerte ungdommelige Leeds, uten skadde nøkkelspillere som Harry Kewell, Jason Wilcox, Stephen McPhail, David Batty og Dominic Matteo. Alan Smiths tidlige scoringer var mer enn nok til å trygge seieren mot et Everton-lag som ikke har vunnet på Elland Road på 49 år.

Øyvind Leonhardsen og Steffen Iversen var begge sentrale da Tottenham også kom godt i gang, med 3-1-seier over Ipswich på White Hart Lane. Ingen av nordmennene kom på scoringslista, men bidro sterkt til Spurs-seieren, etter at gjestene tok en tidlig ledelse. Darren Anderton og Stephen Carr scoret to ganger på to minutter før pause, mens Les Ferdinand - som kom inn for Steffen Iversen - sikret seieren med 3-1-scoringen i andre omgang.

Bjørn Otto Bragstad debuterte i Premier League for Derby med 2-2 hjemme mot Southampton, etter at gjestene tidlig ledet 2-0. Lars Bohinen spilte ikke for Derby, mens Claus Lundekvam var eneste nordmann fra start hos Southampton. Jo Tessem startet på benken.

- GRATULERER: Paul Gascoigne gratulerer Leeds-manager David O'Leary etter kampen.