Gazza tok strupetak da han ble plassert i rullestol

Bøtelagt for vold mot vakt.

TØFFE TIDER: Paul Gascoigne ble i dag bøtelagt for vold mot en vakt på en togstasjon. Foto: REUTERS / Nigel Roddis / NTB Scanpix
TØFFE TIDER: Paul Gascoigne ble i dag bøtelagt for vold mot en vakt på en togstasjon. Foto: REUTERS / Nigel Roddis / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Paul «Gazza» Gascoigne har hatt vedvarende trøbbel de siste årene, og det ser ikke ut til at problemene er i ferd med å ta slutt for den tidligere storspilleren.

Nå er han blitt bøtelagt med 1000 pund (drøyt 9000 kroner) for å angripe en vakt på en togstasjon, samt for fyll og dårlig oppførsel, ifølge BBC.

Angrep vakt Den tidligere Tottenham- og Newcastle-spilleren innrømmet i retten i Stevenage at han angrep vakten Jack Sherrington på togstasjonen i samme by 4. juli.

Angrepet på Sherrington kom bare uker etter at Gascoigne ble utskrevet fra rehab i Arizona i USA. Eksspilleren har hatt problemer med alkohol i en årrekke.

Beruset I retten fikk de fremmøtte høre at ansatte på togstasjonen oppdaget en tydelig beruset Gazza den 4. juli. De prøvde å få satt ham i en rullestol, men den tidligere England-stjernen svarte med å gå til angrep på Jack Sherrington.

46-åringen skal ha tatt et strupetak på vakten, men Sherrington skal ikke ha kommet fysisk til skade.

Gascoignes adovkat Gavin Harris sa i retten at klientens advokat bare hadde trukket litt alkohol før hendelsen, men at en kombinasjon av stress - forårsaket av bekymring for faren - og smerter fra en hofteoperasjon seks uker tidligere, skal ha fått ham i ubalanse.

Én tiltale trukket
Gascoigne ble opprinnelig tiltalt for to tilfeller for vold. Den ene skal ha involvert ekskona Sheryl Gascoigne (47), men den ble trukket.

Utenfor rettslokalene sa advokat Harris at Gascoigne ønsker å rette en offentlig unnskyldning for handlingene sine kvelden 4. juli.

- Han ønsker nå å være for seg selv og fortsette med behandlingen, sier han.

Gazza forlot selv retten uten å gi noen kommentar.