GIR SEG: Den etiopiske løperkongen Haile Gebrselassie har besluttet å legge opp. Det meddelte han etter et løp i Manchester søndag.
Foto: Action Images via Reuters / Andrew Boyers
GIR SEG: Den etiopiske løperkongen Haile Gebrselassie har besluttet å legge opp. Det meddelte han etter et løp i Manchester søndag. Foto: Action Images via Reuters / Andrew BoyersVis mer

Gebrselassie legger opp

- Jeg visste at dette ville bli min siste konkurranse.

Den etiopiske løperkongen Haile Gebrselassie har besluttet å legge opp. Det meddelte han etter et løp i Manchester søndag.

- Jeg slutter som konkurranseløper, ikke som løper. Jeg vil aldri slutte å løpe, og jeg kommer til å fortsette som en ambassadør for løpingen, meldte Gebrselassie på Twitter.

45-åringen er dobbelt OL-mester på 5000 og 10.000 meter og har også åtte VM-titler. I løpet av karrieren satte han hele 27 verdensrekorder.

Søndag ble han nummer 16 i et gateløp over 10 kilometer i Manchester. Etter å ha fullført, løp han gjennom løypa en gang til sammen med hobbyløpere.

- Jeg visste at dette ville bli min siste konkurranse, sa han.

Gebrselassie har flere ganger tidligere prøvd å legge opp, men kommet tilbake. Hans manager Jos Hermens skapte søndag tvil om det er alvor denne gang.

- Han kommer trolig aldri til å legge opp, skrev han i en tekstmelding til Reuters.

(NTB)