Gebrselassie sliter med skade

Etioperens forsøk på tre strake OL-gull på 10 000 meter kan bli ødelagt.

Haile Gebrselassie sliter med en skade i benet. Dermed kan forsøket hans på å bli den første i verden til å vinne 10.000 meter i OL tre ganger på rad gå i vasken.

- Haile har problemer med en skade i venstre ben, sier landslagstrener Wolde-Meskel Kostre.

- Legene som har behandlet ham sier han må ta det rolig i dagene som kommer, men heldigvis har vi fortsatt noen dager på oss. Det er ikke krise foreløpig, men starten hans er usikker, legger han til.

31 år gamle Gebrselassie har dominert mennenes langdistanse i ti år. Ved siden av to OL-titler, er det blitt fire VM-gull på ham på spesialdistansen 10 000 meter.

Men i VM i fjor ble han slått av sin unge landsmann Kenensia Bekele, og etter det har han også mistet verdensrekordene sine på de to lengste distansene.

Dersom Haile Gebrselassie ikke blir klar til å løpe 10 000 meteren i Aten, kommer han til å bli erstattet med sølvvinneren fra terreng-VM i år, Gebre-egziabher Gebremariam.

(NTB-Reuters)

KAN MISTE HATTRICK-SJANSEN: Langdistanse-legenden Haile Gebreselassie sliter med en skade i venstrebeinet. Foto: Reuters/Scanpix
KAN MISTE HATTRICK-SJANSEN: Langdistanse-legenden Haile Gebreselassie sliter med en skade i venstrebeinet. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer