Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gedigen keepertabbe ga Samuel Eto'o et svært enkelt mål

Tatt et solid grep i gruppa.

 I MÅLFORM:   Demba Ba scoret Chelseas tredje mål i storseieren. Foto: Eddie Keogh / REUTERS / NTB Scanpix
I MÅLFORM: Demba Ba scoret Chelseas tredje mål i storseieren. Foto: Eddie Keogh / REUTERS / NTB Scanpix Vis mer

Samuel Eto'o scoret to ganger da Chelsea tok kommandoen i sin mesterligagruppe ved å slå Schalke 3-0 for annen gang på to uker.

Det første målet kom på en fryktelig keepertabbe etter at Schalke hadde dominert åpningen av kampen og skapt flere hvasse sjanser. I annen omgang punkterte veteranen fra Kamerun kampen med et lekkert mottak og ditto avslutning som ikke ga Timo Hildebrand noen sjanse.

Demba Ba fastsatte resultatet et par minutter før slutt, et snaut kvarter etter at han ble byttet inn for Eto'o.

Brøler Schalke gikk respektløst til verks på Stamford Bridge, tydelig oppsatt på å revansjere det ydmykende 0-3-tapet på eget gress i forrige runde. Julian Draxler, Adam Szalai og Christian Fuchs var farlig frampå i åpningsminuttene, uten å lykkes.

Chelsea spilte seg gradvis inn i kampen og hadde ballen mye, men det kom som lyn fra klar himmel da Eto'o scoret ledermålet etter en halvtime.

Hildebrand tok seg god tid med en klarering og måtte betale dyrt for et øyeblikks uoppmerksomhet. Eto'o presset ham og stakk fram en fot. Klareringssparket traff ham og spratt inn i det tomme målet.

Det var 32-åringens første mesterligamål for Chelsea, og bare hans annen scoring for klubben han sluttet seg til i august.

Vakkert Han behøvde ikke å vente lenge på det neste. I det 54. minutt, rett etter at Chelsea-keeper Petr Cech hadde levert en god redning på Draxlers skudd, ble Eto'o spilt fram av Willian. En lekker førsteberøring satte ham i posisjon til å doble ledelsen med et skudd i lengste hjørne.

Dermed kunne José Mourinho kose seg på sidelinjen. Etter å ha innledet mesterligaen med hjemmetap for Basel har Chelsea radet opp tre strake seirer, to av den mot sin antatt tøffeste rival.

Svein Oddvar Moen dømte kampen.

I Sveits utlignet Basel på overtid og spilte 1-1 mot Steaua Bucuresti. Federico Piovaccari så lenge ut til å bli matchvinner for rumenerne, men innbytter Giovanni Sio ville det annerledes.

Dermed skiller bare ett poeng mellom Schalke og Basel i kampen om 2.-plass. Chelsea er tre poeng foran Schalke, fire foran Basel og nesten klar for cupspillet.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media