Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

De norske havnet bakpå etter velt:

Gedigen massevelt avgjorde belgisk klassiker

Etter den spilte Quick Step kortene aller best.

KUN 40 SLAPP HELSKINNET FRA DET: Marco Haller (i rødt) var blant rytterne som ikke var så heldig. Også Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff ble hindret. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
KUN 40 SLAPP HELSKINNET FRA DET: Marco Haller (i rødt) var blant rytterne som ikke var så heldig. Også Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff ble hindret. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): En massevelt som involverte nær 70 prosent av hovedfeltet ble utslagsgivende for utviklingen i E3 Harelbeke.

I en gruppe på rundt 40 mann som gikk helt klar av den, satt nemlig et intakt Quick Step, i tillegg til forhåndsfavorittene Greg Van Avermaet, Peter Sagan og Tiesj Benoot.

procycling.no fulgte rittet LIVE - les langt referat her!

Både Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen ble hindret av velten. Det samme gjaldt Sep Vanmarcke og Oliver Naesen.

Terpstra gjorde som Boonen

Over Taaienberg, tidligere kalt «Boonenberg» fordi Tom Boonen likte å gå til akkurat der, angrep Yves Lampaert og fikk selskap av Niki Terpstra på bakhjulet. Sagan, Van Averamet og Benoot forsøkte på partiene som fulgte å komme seg opp til duoen, men ble stadig vekk markert av Philippe Gilbert og Zdenek Stybar.

Med fire og en halv mil igjen til mål fikk endelig gruppa bestående av blant annet Vanmarcke og Boasson Hagen kontakt med gruppa til Sagan, men Terpstra og Lampaert satt fremdeles halvannet minutt lengre framme.

Over Oude Kwaremont kjørte en gruppe bestående av Vanmarcke, Jurgen Roelandts, Stefan Küng, Matteo Trentin, Zdenek Stybar, Jasper Stuyven og Gianni Moscon seg opp i ryggen av Van Avermaet, Benoot og Gilbert.

Boasson Hagen prøvde å få kontakt

Over Paterberg rett i forkant skimtet vi også Edvald Boasson Hagen på hjulet til Peter Sagan, men de befant seg da i den fjerde eller femte gruppa bakover.

Mens Terpstra så ut til å miste servicen fra Lampaert i bunnen av Karnemelkbeekstraat, støtet Gilbert seg vekk fra Benoot og Van Avermaet.

Det lå altså an til en fantastisk trippel for Quick Step. Bak ble Benoot og Van Avermaet kjørt inn av gruppa til Vanmarcke.

De siste 20 kilometerne var det kun Terpstra igjen der framme, og en gruppe på rundt 15 mann forsøkte fortvilet å kjøre ham inn igjen.​

Med seks kilometer til mål var avstanden nede i 18 sekunder, og da hadde gruppa bak Terpstra innenfor synsvidde. Det ble en skikkelig støtefest mot slutten, men verken Van Avermaet, Roelandts, Benoot, Stuyven eller Moscon klarte å slite seg løs.

I tet økte Terpstra forspranget. Han kunne jublende trille over målstreken, mens Philippe Gilbert to andreplassen. Bak han ble Greg Van Avermaet tredjemann, i det som må ha fortonet seg som en slitsom dag for BMC Racing.

Artikkelen er levert av procycling.no!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!