Finland rystes

Gedigen smørebom: - Mysterium

Finsk langrenn er i krisestemning etter verdenscupåpningen i langrenn.

HVA HAR GÅTT GALT?: Finsk langrenn leter etter svar etter en forbausende svak sesongstart i langrenn. Foto: Markku Ulander /Lehtikuva via REUTERS
HVA HAR GÅTT GALT?: Finsk langrenn leter etter svar etter en forbausende svak sesongstart i langrenn. Foto: Markku Ulander /Lehtikuva via REUTERS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I vinter-OL i Beijing var finnene i storform på både herresiden og kvinnesiden, med søskenparet Iivo og Kerttu Niskanen i spissen sammen med Krista Pärmäkoski og Joni Maiki.

Nå er det ingenting som fungerer for noen av dem - og finsk langrenn er i sjokk og vantro over egen sesongåpning.

En 12. plass var det beste de finske herrene klarte på hjemmebane i Ruka forrige helg, riktignok i fraværet til covid-syke Iivo Niskanen. I går var det ingen finske herrer topp 20 på Lillehammer.

Kollaps og smørebom: - Mysterium

Hos de finske kvinnene gikk det noe bedre, men fortsatt meget skuffende i Ruka forrige helg, for et finsk kvinnelag med flere av de presumptivt største favorittene.

Og på Lillehammer i går var Niskanen og Pärmäkoski helt nede på henholdsvis 18. og 27. plass - for duoen som normalt kjemper om pallen i distanselangrenn.

Hva gikk galt? lød mantraet i finsk langrenn etter den bemerkelsverdige kollapsen.

Nå gir finnene mye av skylden til dårlige ski. Det snakkes rett og slett om en gedigen smørebom i finsk langrenn.

- Det var mystisk store forskjeller når det gjelder skiene blant utøverne, sier den finske smøresjefen Mika Venäläinen ifølge Iltalehti.

I tårer

Det nye finske langrennshåpet Jasmi Joensuu sa med tårer i øynene i et intervju med finsk Viaplay fredag at hun tapte hele åtte sekunder (!) i en utforkjøring.

- Jeg testet skiene hennes etterpå. Tårene hennes var ikke forgjeves. Hvorfor skiene var så dårlige, er et mysterium, sier smøresjef Venäläinen.

Finsk langrenn er i krisestemning og på desperat jakt etter å finne ut hva som har gått i sesonginnledningen.

Verdenscupen i langrenn fortsetter med sprint på Lillehammer lørdag.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer