Geipet til VIF

LERKENDAL (Dagbladet): 10 minutter ut i andre omgang: Vålerenga leder 2- 1, og Aki Rihilahti og Bjørn Arild Levernes ofrer helsa på ishockeyvis innenfor egen 16-meter. Noe er fundamentalt galt med med et lag som ikke klarer å forvalte en slik ledelse og en slik innstilling - selv borte mot Rosenborg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Internt i Vålerenga er det både naturlig og livsviktig at det fokuseres på det postive ved gårsdagen.

 • Laget rystet i perioder Rosenborg på Lerkendal.
 • Og Mammadou Diallo var den friske innsprøytinga klubben håpet på, og med et par ekstreme prestasjoner var han i noen minutter den redningsmannen klubben drømte om.

Men snudd litt på hodet - og dessverre for Vålerenga - mer objektivt:

Laget var i realiteten sjanseløst i forsøket på å beholde den sensasjonelle ledelsen Diallo ordnet, mens høyresida til Rosenborg ventet på at også hodene skulle komme ut av garderoben.

Kaldblodighet

Jeg kan ikke huske å ha sett et lag lede 2- 1 på Lerkendal - og forsvare en mulig sensasjon på så dårlig vis. Det sier naturligvis mye om Rosenborgs styrke, men mest om en motstander uten struktur og kaldblodighet.

Sagt med et litt haltende tidsperspektiv:

Hvis elendigheten skal opphøre for Vålerenga før nedrykket er et faktum, så skulle det skjedd i går. Anledningen var perfekt etter fire minutter av andre omgang.

Knut Arild Løberg har fått sin store trenersjanse med dette Vålerenga-laget. Men det er urettferdig å evaluere hans trenerferdigheter ut fra det som skjer i klubben for tida. Fordi Løberg er dømt til å inngå en rekke sportslige kompromisser, og sjanseløs i arbeidet med å bygge opp et lag slik han har ambisjoner om.

Simpson og Kjølner

 • Han har mistet Carew - i den grad det er et savn.
 • I går manglet han også Pascal Simpson og kaptein Fredrik Kjølner - og det er verre.
 • Han har en rekke nye spillere som må rett inn på laget: Diallo, Morten Pedersen og Børge Hernes.
 • Han styrer en klubb som for tida skal spille i 1. divisjon neste år - og har dårlig tid.
 • Den plutselige offerviljen Vålerenga viste på stillingen 2- 1, forteller noe om at spillerne har et motivasjonsproblem en trener aldri kan løse.
 • Og han vet at Vålerenga-ledelsen jobber kontinuerlig med en trenerløsning for neste sesong uten navnet Løberg som hovedtrener.

Haltende storhet

Er det en tid på fotballsesongen det skal være mulig å ryste Rosenborg, så er det akkurat nå. Fordi Rosenborg er en litt haltende storhet for øyeblikket.

 • Toppscorer Sigurd Rushfeldt er borte.
 • Sesongens mest positive overraskelse, Jan Derek Sørensen, er ute med skade.
 • Høyreback Christer Basma er også ute, og erstatter Lasse Strand hadde ingen heldig dag inntil han ble skadet. Arne Winsnes var langt mer positiv, men tross alt en del av høyresida som ble rundlurt av Diallo.
 • Totto Dahlum mangler trøkket og rytmen han hadde på våren.
 • Og Roar Strand er fortsatt et stykke unna maksformen, selv om 1- 0-scoringa hans var en perle på høyde med det beste både han og Rosenborg har prestert:

Ballen gikk snorrett fra Hoftun til Mini til Winsnes og opp på hodet til Johnsen, som nikket ned i beina på et tredvemetersløp fra Roar Strand.

Lys ut

Men i motsetning til i Vålerenga, så ser den umiddelbare framtida lys ut for Rosenborg:

 • John Carew og Ørjan Berg venter på å styrke laget inn mot Mesterligaen.
 • Mini er i ferd med å innlede et vennskapsforhold til ballen som bare vil bli varmere ut over høsten.
 • Og keeper Arni Gautur Arnason viste at RBK ikke har et keeperproblem med mindre klubben ønsker å lage et.

«Vålerenga var i realiteten sjanseløse i for-

søket på å

beholde den sensasjonelle ledelsen»

TOTT-MAT:</B> Med tunga ute feiret Totto Dahlum 4-2 etter å ha satt ballen bak VIF-keeper Øyvind Bolthof. Rosenborg er en haltende storhet, men i Vålerenga er noe fundamentalt galt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer