- Geir dolket i ryggen

- Olympiatoppen har stukket kniven i ryggen på Geir Karlstad og vridd den rundt, sier Ådne Søndrål til Dagbladet. Han er opprørt over at landslagssjefen går av grunnet samarbeidsproblemer med ledelsen i norsk toppidrett.

Geir Karlstad bestemte seg i går ettermiddag da han fikk tommelen ned for å satse på et norsk profflag.

- Det viktigste er å samle de beste løperne i ett lag. Når Olympiatoppen sier at vi ikke får økonomisk støtte, tar jeg konsekvensen av det og trekker meg, sier Karlstad.

Olympiatoppen ønsket en modell med Geir Karlstad som landslagssjef og Ingrid Paul som landslagstrener. Dette opplegget var akseptabelt for alle - før planene om et eget norsk profflag kom på banen.

Elitegruppe

Geir Karlstad lanserte ideen om ett landslag under én trener - og en håndplukket gruppe med de aller beste løperne som han sjøl skulle lede. I utgangspunktet var Norges Skøyteforbund uenig, men av frykt for å miste Ådne Søndrål til Nederland, ombestemte de seg og la planen fram for Olympiatoppen.

Olympiatoppen sa ja - men nektet samtidig å støtte profflaget økonomisk.

Da var begeret fullt for Geir Karlstad.

- Jeg ønsket en gruppe med både fart og langdistanse slik at vi kunne utnytte spisskompetansen hos hver enkelt løper. Samtidig burde vi fått økonomisk støtte - blant annet for å sikre at Ådne Søndrål blir i Norge. Uten ham er ikke de beste løperne samlet, sier Karlstad.

Ødela sjansen

Ådne Søndrål mener Olympiatoppen har torpedert det eneste alternativet som kan hindre norsk masseflukt til nederlandske profflag.

- Geir Karlstads opplegg var både interessant og aktuelt for meg. Men Olympiatoppen har effektivt sørget for at jeg ikke lenger har denne muligheten. De gjør en stor feil ved å ikke lytte til skøytefolkets signaler. Det er grobunn både økonomisk og sportslig for å få til et norsk elitelag, sier Ådne Søndrål.

Han har tilbud fra Sanex og nystartede Frisia, og bestemmer seg om én uke.

- Noen i Olympiatoppen har behandlet Geir svært dårlig og jeg tror ikke de vet hva ordet lojalitet betyr. Geir Karlstad har vært viktig for norsk skøytesport, og jeg er overbevist om at han hadde gjort en kjempejobb fram mot OL i 2002, sier Ådne Søndrål.

arvid.holmlund@dagbladet.no