Langrennsjentenes trener gir seg

Geir Endre Rogn gir seg

Velger bort landslagsjobben for å være mer til stede for sin alvorlig syke kone.

FERDIG: Geir Endre Rogn, her med Therese Johaug. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FERDIG: Geir Endre Rogn, her med Therese Johaug. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det bekrefter Rogn overfor NRK.

- Jeg velger å takke nei til ny kontrakt, dessverre. Jeg har fryktelig lyst til å fortsette, men det trengs at jeg er mer hjemme og sørger for stabilitet og ro for både min kone og de to sønnene våre, sier landslagstreneren til NRK.

Rogn forteller at kona er alvorlig syk, og venter på en transplantasjon.

Rogn har hatt et spesielt ansvar for Heidi Weng, Kari Øyre Slind, Maiken Caspersen Falla, Tiril og Lotta Udnes Weng, og Therese Johaug, der også Pål Gunnar Mikkelsplass har en sentral rolle.

Blandede følelser

Overfor Dagbladet innrømmer Rogn at avgjørelsen kommer med blandede følelser.

- Det er trist å gi seg, og jeg har lyst til å fortsette. Men det er godt å få tid hjemme og prioritere familien på mer fast basis framover. Det er krevende å være trener og så mye på reise, når det er utfordringer på hjemmebane, sier Rogn til Dagbladet.

Han sier at konas form varierer mye, men at de har fått håp om bedring gjennom operasjonen hun venter på. Det er sagt at det kan gå alt fra noen dager til et helt år til en transplantasjon går i orden.

- Det er vanskelig å vite, det skjer først når en donor er klar. Det er kort venteliste, men det er viktig at donoren matcher, sier Rogn.

VM-minner

Han drar fram VM i fjor som det minnet han vil huske best fra tida som landslagstrener.

- Vi hadde en fin oppbygging, og mange hadde fin formutvikling og fikk ut sitt beste. Det er et høydepunkt. Men det som skiller seg mest ut, er å jobbe med den laget og den gjengen. Det har vært en glede, sier Rogn.

Foreløpig har han ikke en konkret jobb å gå til. Men han har troa på at det ordner seg.

- Jeg kommer fra gård og bor rett ved den, og får nok nok å gjøre der. Ellers er jeg åpen for gode, lokale tilbud.

Han fortsetter:

- Men jeg vil holde meg hjemme. Vi håper operasjonen skal fungere godt og at dette er noe som må til en periode nå, og gir ro og stabilitet. Kanskje ser verden annerledes ut om et år eller to eller tre.

- Vanskelig å erstatte

Therese Johaug sier i en pressemelding at Rogn har spilt en stor rolle for henne og de andre på landslaget de siste åra.

- Først og fremst må jeg si at vi mister en utrolig dyktig trener i Geir Endre. Jeg takker for alt han har gjort, og ønsker han lykke til videre, sier Johaug i en pressemelding fra Skiforbundet.

Blant utøverne Rogn har hatt et spesielt ansvar for er Maiken Caspersen Falla. Hun forteller til Dagbladet at hun forstår valget, men at det er synd å miste en så dyktig trener.

- Jeg er veldig glad for det samarbeidet vi har hatt. Når han kom inn for to år siden hadde jeg hatt samme trener i veldig mange år, så jeg føler at han har lært meg veldig mye og bidratt sterkt til utviklingen min som skiløper.

Falla tok gull på VM-sprinten i Seefeld under Valdres-karens ledelse. I løpet av de siste to sesongene har Rogn vært Fallas nærmeste trener og bidratt mye i utviklingen av sprinteren.

- Det blir vanskelig å erstatte Geir Endre. Han er en stødig fyr som er trygg og god og ha med seg i sprintkonkurranser når det kan koke litt.

Langrennssjef Espen Bjervig sier forbundet har forståelse og respekt for Rogns beslutning.

- Vi skulle veldig gjerne hatt med oss Geir Endre videre, men ønsker nå først og fremst at alt går bra med familien, samtidig som vi håper fremtiden kan gi nye muligheter for tilgang til hans kompetanse i langrennssporten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer