Geir kvitt gullrivalen

Den belgiske sprinteren Patrick Stevens har brukket et lite bein i foten og stiller ikke i EM. Dermed er tittelforsvarer Geir Moen kvitt mannen han sjøl regnet som den tøffeste utfordreren til gullet på 200 meter.

Fra det belgiske nyhetsbyrået Belga får Dagbladet opplyst at Stevens skadet seg under semifinalen på 200 meter under det belgiske mesterskapet 19. juli. Etter løpet fikk han store smerter og dro til legen istedet for å løpe finalen dagen etter. Det ble konstatert brudd i et lite bein i foten. Nå er det definitivt at Stevens ikke stiller opp i Budapest.

Foruten Geir Moen er Patrick Stevens en av de europeiske sprinterne som best tåler mange løp på få dager. Med innledende heat er det sju sprintløp (100 meter og 200 meter) før 200 meterfinalen fredag 21. august klokka 20.20. Stevens slo Geir under Bislett Games 9. juli, men for Geir er skadeforfallet en lettelse med bismak.

Han får én konkurrent mindre i gullkampen. Samtidig står ikke de beste på startstreken i finalen.

Sjøl reiser Geir i dag til Växjö i Sverige for å løpe generalprøve på 200 meter. Han håper på ny årsbeste for å kvitte seg med den siste smulen utrygghet før EM.

- Jeg skulle gjerne kommet til mesterskapet med resultater også i konkurranser. Da går alt av seg sjøl, sier Geir.

Han misset topptidene under NM sist helg, men har stort sett flydd på trening de siste to ukene.

SPRINT: Geir Moen løper etter gullformen. <br>