NOMINASJONSSJOKKET: Geir Lippestad kan bli ny idrettspresident på Tinget i mai. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
NOMINASJONSSJOKKET: Geir Lippestad kan bli ny idrettspresident på Tinget i mai. Foto: Terje Bendiksby / NTB ScanpixVis mer

Nominasjonslista for ny idrettspresident er klar:

Geir Lippestad kan bli Norges nye idrettspresident

Tom Tvedt får flere utfordrere til presidentvalget.

Det er en drøy uke siden fristen for å nominere kandidater til vervet som idrettspresident i Norges Idrettsforbund gikk ut, og klokka 15 i dag offentliggjorde valgkomiteen lista over nominerte kandidater.

Det har lenge vært kjent at den sittende presidenten, Tom Tvedt, ønsker gjenvalg som idrettspresident. Mange, deriblant Dagbladet, har vært kritiske til Tvedts kandidatur.

Tvedt har som kjent slitt voldsomt med oppslutningen etter åpenhetsdebatten, som også resulterte i at daværende generalsekretær Inge Andersen måtte gå.

Mente han måtte gå

Dagbladets kommentator, Esten O. Sæther, mener Tvedt må gå på grunn av manglende støtte til Linda Hofstad Helleland i det internasjonale antidopingbyrået WADA.

«Mens WADAs visepresident Linda Hofstad Helleland kjempet sin håpløs kamp mot mektige internasjonale idrettsledere for å stoppe det svake kompromisset som åpner for russisk come back, valgte den norske idrettspresidenten Tom Tvedt å gjemme seg på tjenestereise i Kina.

Det er et svik mot alt det norsk idrett har stått for i kampen for en renere idrett, og er i seg selv en god nok grunn til å skifte ut både idrettspresidenten og styret hans fortest mulig.», skrev Sæther, og forlangte altså en annen president ved neste valg.

Andre kandidater

Sven Mollekleiv har lenge vært kjent som en av kandidatene til vervet, og tirsdag meldte NRK at også Eirik Sørdahl og Berit Kjøll var nominert som kandidater.

Men den virkelig store overraskelsen er altså advokat Geir Lippestads kandidatur.

Lippestad var inntil i fjor byråd for næring og eierskap i Oslo, men er mest kjent for å ha forsvart Anders Behring Breivik. Lippestad er også styreleder for sykehusklovnene og Chat Noir.

Her er kandidatene som er aktuelle til vervet som idrettspresident:

Arild Mjøs Andersen

Berit Kjøll

Geir Lippestad

Sven Mollekleiv

Eirik Sørdahl

Tom Tvedt

Selve valget av ny president (og nytt idrettsstyre) skjer under Idrettstinget på Lillehammer 24. og 25. mai 2019.

Disse seks skal i løpet av januar og februar intervjues av valgkomiteen, som legger fram sin endelige innstilling til vervet i april.