Geir Moen tilbake i OL-form

Geir Moen er tilbake i god og optimistisk OL-form. Med sterke 10,14 på 100 meter kan han skilte med raskere løp enn noen gang tidligere i karrieren - på denne tida av året. - Men jeg satser på 200 meter i Sydney, sier han.

I går kveld trodde han først at OL-kravet var innfridd allerede, men korrigert vindmåling viste 3,1 sekundmeter medvind, og det var 1,1 sekundmeter for mye til godkjenning på 100-meteren.

- Nesten perfekt

På 200-meteren ble han klokket inn til 20,91 med motvind i svingen.

- Jeg merket at forholdene var nesten helt perfekte før løpene. Min trener Leif Olav Alnes sa at jeg måtte benytte anledningen. Det ble den beste 100-meteren jeg har klart så tidlig i sesongen. Det er jeg meget godt fornøyd med, men det er helt nødvendig å løpe under 10 blank for å kunne hevde seg på 100 meter i OL. Jeg satser derfor på 200 meter i Sydney, sier Moen til Dagbladet. I tida framover kommer han mest sannsynlig til å stå over konkurranser for å løpe 150 metere.

- Jeg har behov for en del løp på denne distansen uten å slite meg helt ut. Jeg stiller til konkurranse igjen på Nadderud og satser på å klare OL-kravene i løpet av flere stevner i juli. På den måten skal utholdenhet for 200-meter komme.

- Med godkjente løp i juli, vil jeg få en fin oppladning mot OL i Sydney til høsten, sier Geir Moen.

Mangler litt

Trener Leif Olav Alnes er kjempefornøyd med løpene i går.

- 100-meteren var preget av en fantastisk god avslutning, men med en noe treg start. Løpet var altså ikke helt perfekt, men det skal vi gjøre noe med. Han har ikke nok bensin inne til å fullføre en 200 meter ennå, men det skal komme. Jeg var for så vidt klar over at det kunne gå fort, men det var svært tilfredsstillende å se at det gikk som det gjorde, sier Alnes. Han vil ikke snakke om store forventninger mot OL.

- Vi må og skal bare fokusere på å gjøre de rette tingene. Da kommer de gode tidene av seg selv. Vi vil ha det artig og sørge for at gutten holder seg skadefri, sier Alnes. Moen sier at han hadde den samme formen inne under løpene i USA i fjor, men da ble sesongen ødelagt av skader.

- Det må ikke skje i år, sier han.

<B>GOD FART:</B> Geir Moen løp inn til kjempetid på 100-meter i Bergen i går kveld.