General-tabben

Generalsekretæren i NFF, Karen Espelund, skulle være instruktør på et kurs om kvinnefotball i Nigeria. Hun var for sein med visumsøknaden, reiste likevel, men måtte snu i London. Kurset ble avlyst.

Generalsekretæren i Norges Fotballforbund står på ei FIFA-liste over kursledere. Tema for FIFA-kurset i forrige var administrasjon av kvinnefotball. Det nigerianske fotballforbundet sto som arrangør. De påmeldte var kvinnelige nigerianske fotballedere. Men de måtte dra hjem ukurset.

På grunn av Karen Espelunds bommert.

- Jeg tar på meg ansvaret for at jeg var for sein med å søke om visum, sier Espelund til Dagbladet.

Lagos-avisa Vanguard skriver at Espelund 9. mars sendte en e-mail til det nigerianske forbundet der hun innrømmet at hun ikke visste at man trengte visum for å komme inn i Nigeria.

For sløv

- Jeg var svært klar over det, men var for sløv og tok sjansen på at det skulle la seg ordne på kort varsel, sier Espelund.

Kurset skulle vare fra 10.-15. mars. Espelund jobbet i det lengste for å skaffe visum og satte seg til og med på flyet i tro på at det skulle ordne seg ved ankomst.

- Jeg hadde begynt på malariakuren og dro til London, men måtte snu på halvveien, sier Espelund.

Hun jobber nå for å få til en ny dato slik at kurset kan gjennomføres likevel.

- Vi håper på å få til en løsning, sier hun.

Krever ny dato

Talsmann Samuel Kaalu for Nigerias fotballforbund sier til Vanguard at forbundet allerede har skrevet brev til FIFA og påpekt at forbundet har hatt store utgifter i forberedelsene til kurset. Han forutsetter at FIFA og Espelund nå ordner opp.

- Vi forventer at de gir oss en ny dato, sier han.

- Jeg synes det er spesielt at dette vekker oppmerksomhet i pressen, sier Espelund.