ENIG MED NFF:   Svein-Erik Edvartsen skal være enig med NFF om å ikke dømme i 2017 - men saken er ikke helt død, ifølge NRK.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
ENIG MED NFF:   Svein-Erik Edvartsen skal være enig med NFF om å ikke dømme i 2017 - men saken er ikke helt død, ifølge NRK.  Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Fotball:

Generalsekretær i NFF: - Ikke noe opprør

Ifølge NRK er det intern uro og opprør i Norges Fotballforbund etter Edvartsen-saken.

(Dagbladet): Norges Fotballforbund (NFF) og dommer Svein-Erik Edvartsen kom i går til enighet i den langvarige konflikten og det ble bestemt at Edvartsen ikke dømmer i 2017.

Nå er det uro og opprør i NFF, skriver NRK.

Flere ansatte i fotballforbundet skal være i harnisk over administrasjonens håndtering av den mye omtalte dommerkonflikten. I dag skal det være et møte for å roe stemningen, skriver NRK. Ifølge statskanalen skal flere ansatte ha reagert på NFFs generalsekretær Pål Bjerketvedts uttalelser etter at det ble enighet i dommerstriden.

Bjerketvedt forteller til Dagbladet at han ikke kjenner seg igjen i NRKs beskriver om opprør og antydninger om krisemøter.

- Dette er en gal framstilling. Ja, det har vært møter. Det er ingen form for krisemøter. Etter enigheten med Edvartsen er det sterke meninger i NFF. Det er mange synspunkter. Derfor har det vært et møte hos oss i dag, sier Bjerketvedt til Dagbladet.

NFF: Generalsekretær i fotballforbundet Pål Bjerketvedt. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
NFF: Generalsekretær i fotballforbundet Pål Bjerketvedt. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer

- Hva slags møte var dette?

- Jeg har i dag tatt intitiativ til et informasjonsmøte med de ansatte. Det er naturlig å informere og åpne for spørsmål. Det har vært møter med ansattutvalget, og fem seksjonsmøter, sier Bjerketvedt.

Han bekrefter at Edvartsen-saken har vært et tema.

- Jeg har gjennomgått saken og gått gjennom grunnlaget for den beslutningen som er tatt, sier Bjerketvedt.

Dagbladet har fått opplyst at NFF dekker Edvartsens økonomiske tap. Noe som trolig dreier seg om flere hundre tusen kroner, etter det Dagbladet erfarer. Edvartsen dømmer ingen kamper i 2017, men kan komme trolig tilbake til avspark neste år.

Edvartsens advokat John Christian Elden sa følgende i går:

- Vi mener det er inngått en klok avtale, der Edvartsen har tatt sin del av ansvaret for den situasjonen som har oppstått for å skape ro i Fotball-Norge, skrev advokat Elden til Dagbladet i en epost.

- Han jobber for fullt for å komme tilbake i 2018, og har fått full kompensasjon for økonomisk tap i 2017, opplyste Elden.