Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Generaltabbe å sparke Drillo

Debatten raser i Fotball-Norge.

SLITER:  Norge og landslagstrener Per-Mathias Høgmo har problemer med å overbevise folket. Foto: NTB Scanpix
SLITER: Norge og landslagstrener Per-Mathias Høgmo har problemer med å overbevise folket. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge - Finland 2-0 (0-0)

(Dagbladet): Fotball-Norge gynger etter gårsdagens landskamp mot Finland. Norge vant 2-0, men prestasjonen - og alle de tomme seteradene på Ullevaal - får det til å gå kaldt nedover ryggen på kritikerne.

- Lapskausfotball, sier tidligere Rosenborg-trener Nils Arne Eggen til Dagbladet.

- Etter å ha sovet på det, blir jeg ikke noe mer optimistisk, påpeker TV 2-ekspert Jahn Ivar «Mini» Jakobsen.

- Etter min mening var det en generaltabbe å sparke Drillo, sier TV 2-kollega Ivar Hoff.

- Må bestemme seg Den elendige prestasjonen kommer på toppen av playoff-fiaskoen mot Ungarn i fjor høst. Nå er spørsmålet hvordan laget klarer å mobilisere foran VM-kvalifiseringen til høsten.

At 20 finske supportere til tider hørtes best på Ullveaal i går kveld, forteller om en fotballnasjon som stuper mot avgrunnen.

KRITISK:  TV 2-ekspert Ivar Hoff. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
KRITISK: TV 2-ekspert Ivar Hoff. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix Vis mer

Nils Arne Eggen - den mest suksessfulle klubbtreneren i Norge gjennom tidene - så gårsdagens kamp. Han presiserer at han blir 75 år, at han ikke lenger står på barrikadene - og at han bare kommer med velmenende råd.

- Per-Mathias må bestemme seg for et lag. Om det ikke akkurat består av elleve spillere, må han finne et lag som skaper relasjoner og spillere som utvikler roller i forhold til hverandre. Da Rosenborg var på toppen, var vi blant de 15 best rangerte lagene. Vi hadde et spill som var mulig å kjenne igjen - med ballbesittelse i oppspillsfasen.

Rosenborg-ikonet fortsetter:

- Det samme kan du si om Drillo. Han hadde sitt spill. I sin tid brukte jeg begrepet «lapskausfotball». Det er ikke gjenkjennbar fotball, fordi i en lapskaus vet du ikke helt hva du får. Sånn føler jeg det er med landslaget også. Per-Mathias må finne et lag der spillerne gjensidig utfyller hverandre. De må gå på banen og lete etter go'foten til hverandre.

- Generaltabbe Ingen av ekspertene Dagbladet snakket med onsdag ettermiddag, mener Høgmos posisjon er truet nå - selv om et hylekor på sosiale medier roper «korsfest».

- Jeg synes Høgmo var klar og fin i sin oppsummering, påpeker Hoff.

- Han sa det alle så, at det er et langt stykke igjen. Jeg synes ikke spillet har utviklet seg i det hele tatt under ham. Etter min mening var det en generaltabbe å sparke Drillo. Men Høgmo burde kastrert ned en del av støtteapparatet sitt. Det er for mange meninger rundt ham, og han bør bli en mer ensom ulv.

VELMENENDE RÅD:  Nils Arne Eggen. Foto: Ned Alley / NTB Scanpix
VELMENENDE RÅD: Nils Arne Eggen. Foto: Ned Alley / NTB Scanpix Vis mer

Hoff fortsetter:

- Jeg har en følelse av at Høgmo har støtte i spillergruppa. Men han bommer litt i forhold til omgivelsene og kostnader. Island brukte halvparten av det vi gjorde da de kom til EM. Da trenger du ikke å si noe mer.

- Vingling - Jeg synes det blir litt mye vingling, påpeker Jahn Ivar «Mini» Jakobsen.

- I går ble det byttet ut fem mann fra Estland-kampen torsdag. Det blir vanskelig å bygge opp et lag hvis du ikke skal klare å stole på en stamme.

Mini fortsetter:

- I månedsskiftet mai/juni skal vi spille treningskamper mot Portugal, Island og Belgia. Det er tre kamper som fort kan ende med tap. Mest sannsynlig blir det det. Da går vi inn i VM-kvalifiseringen med null selvtillit.  

- Er det relevant å diskutere Høgmos posisjon?

- Spørsmålet er hvilken mann som vil ta over Norge nå. Alle som jobber med fotball ser at det vil bli veldig vanskelig å kvalifisere seg til VM. For meg er Ståle Solbakken den beste. Men han er i jobb, så det blir eventuelt en kjøpssituasjon, sier Mini.

- Hadde du gjort en spørreundersøkelse - om Høgmo er rett mann - tror jeg det ville blitt en overvekt av nei. Norge er inne i en negativ spiral. Utenom Martin Ødegaard har du ingen spillere som tenner folk, mener TV 2-eksperten.

Hele Norges coronakart