Åge Hareide Rosenborg

Genialt av Hareide

Rosenborg er tilbake nesten like bra som noen gang. Fordi de har en smart trener.

ENDELIG I GANG: Det var stor stemning da Åge Hareide i fjor høst overtok Rosenborg. Etter en treningsvinter har den erfarne treneren fått det gamle storlaget tilbake på et høyt nivå. Det er godt jobbet.Reporter/video: Sindre Lie / Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

EN treningsvinter var alt rutinerte Åge Hareide trengte for å få Rosenborg til å ligne på gammel godt nivå. Ikke fordi angrepsfotballen spilles som Nils Arne Eggen dirigerte den i glansdagene, men fordi Hareide på sin egen effektive måte har skrudd sammen et lag som kommer til å score ofte.

Det var derfor Lerkendal i går mer enn noen gang savnet Norges største hjemmepublikum. 5 - 0 utklassingen av et Viking proppfulle av selvtillit, var en maktdemonstrasjon.

Og en påminnelse om hvor viktig det er å kunne denne sporten.

For det Hareide har gjort i spillertenkning og trening de siste månedene, er basert på tiår som topptrener i Norge, Sverige og Danmark:

- Vi har såvidt begynt å leke, sa en forsiktig Åge Hareide i kampanalysen på Eurosport i går kveld. Da var han mest opptatt av hvordan det å score mål på gunstige tidspunkt, preget denne kampen.

Det er en fornuftig tilnærming til andre serierunde i Eliteserien 2021 av en trener som har sett noen tusen kamper før.

Men for alle andre var det størst å se et Rosenborg som kan leke igjen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer