Genialt Gerrard-skudd avgjorde

Også Fernando Torres var tilbake i startoppstillingen, men både han og Steven Gerrard ble byttet ut.

(Dagbladet.no): Marseille - Liverpool 1-2.

Liverpool kvittet seg omsider med Manchester United-spøkelset på lørdag, men det skjedde først etter at gjestene hadde tatt en tidlig ledelse.

I dag slapp rødtrøyene igjen inn det første målet, som ble satt inn etter utsøkt samspill mellom Benoit Cheyrou (bror av eks Liverpool-spiller Bruno) og målscorer Lorik Cana.

- Jeg tror både PSV Eindhoven og Atletico Madrid vil merke at det er vanskelig å spille i Marseille, sa en lettet Liverpool-manager Rafael Benitez etter at seieren var et faktum.

Igjen viste merseysiderne krefter da det trengtes som mest, og denne gangen hadde de også stjernene Steven Gerrard og Fernando Torres til å gå foran.

To straffe-nettkjenninger, ett mål

Tre minutter etter Marseilles ledermål samspilte Torres med Dirk Kuyt, som la litt upresist tilbake til Gerrard. Han klarte likevel å vri kroppen og lobbe ballen bort i venstre kryss. Utsøkt skuddteknikk!

- Det var utrolig, et fantastisk mål. Dette viser hvilke kvaliteter han har, sa Benitez om sin kaptein.

SAMMEN IGJEN: Fernando Torres og Steven Gerrard har vært et fryktet partnerskap i Champions League. Nå er begge bra etter skadene og tilbake på banen. Foto: PHILIPPE LAURENSON/REUTERS/SCANPIX
SAMMEN IGJEN: Fernando Torres og Steven Gerrard har vært et fryktet partnerskap i Champions League. Nå er begge bra etter skadene og tilbake på banen. Foto: PHILIPPE LAURENSON/REUTERS/SCANPIX Vis mer

Fem minutter etter dette igjen, 32 minutter ut i kampen, gikk Manchester United-dödar Ryan Babel i bakken inne i feltet etter en kjapp overstegsfinte.

Dommeren dømte helt korrekt straffe.

Den satte Gerrard i mål inne ved høyre stolpe - først en gang og så en gang til (på grunn av at dommeren beordnet omtak av straffen). Dermed 1-2, og kampen var snudd.

Men i motsetning til hva franske Bordaux var på Stamford Bridge, var Marseille slett ikke noen kasteball mot sin engelske motstander på Stade Velodrome.

Store Marseille-sjanser

Utover i den andre omgangen kom de flere ganger til gode muligheter mot et Liverpool-lag som ble spilt lavt, uten at de klarte å utnytte de medfølgende kontringssjansene.

Et kvarter før slutt kom Babel riktignok til en gigantsjanse, som en følge av godt forarbeid av Liverpools nye, spanske venstrekant Alberto Riera.

Men nederlenderen lyktes ikke like godt i dag som på lørdag. Fra en halv meters hold presterte han å bredside ballen midt i ansiktet på Mareille-keeper Steve Mandanda.

Genialt Gerrard-skudd avgjorde

Dermed fikk vi i dag ingen reprise av Liverpools 4-0-slakt av Marseille på samme stadion forrige sesong da tapte Liverpool først tapte 0-1 i hjemmekampen mot franskmennene. 

Mot slutten - da både Fernando Torres og Steven Gerrard var byttet ut - kunne gjestene faktisk ha rotet bort igjen det poenget de hadde kjempet seg til. Vertene kjørte da skikkelig på og skapte store, store sjanser.

Men marginene og en god keeper sørger for at alle poengene og en god Champions League-start kan fraktes fra havnebyen Marseille til havnebyen Liverpool.

- Pepe Reina var veldig god, og det positive for meg, var at Steven Gerrard rett etter kampen sa på TV at vi kan spille mye bedre. Vi spilte bra, men det er rom for forbedring, mener også Benitez.