«Genierklært» i Bergen

Det er en mann i Bergen som går under kallenavnet «geniet». Det er ikke positivt ment. Les den utrolige historien om daglig leder i Sk Brann, Roald Bruun-Hanssen.

NEDGANG - Brann stupt som et lodd på alle områder siden Bruun-Hansen signerte for Brann i 2006, skriver artikkelforfatteren. F.v.: styreleder Mette Nora Sætre og daglig leder Roald Bruun-Hansen. 
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
NEDGANG - Brann stupt som et lodd på alle områder siden Bruun-Hansen signerte for Brann i 2006, skriver artikkelforfatteren. F.v.: styreleder Mette Nora Sætre og daglig leder Roald Bruun-Hansen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

24 november 2006. Dette er datoen som får det til å gå kaldt nedover ryggen til bergenserne. Roald Bruun-Hanssen blir ansatt som sportsdirektør.

Da Bruun-Hanssen ble ansatt kom han fra jobben som toppfotballsjef i NFF. Tidligere jobbet han som daglig leder i Hordaland fotballkrets. En jobb mannen med utdannelse Cand.mag idrett, offentlig adminstrasjon og bedriftsøkonomi, hadde hatt siden 2000.

Før Bruun-Hanssen ble ansatt i Brann gjorde BT et intervju med han.

Roald uttalte da at å være leder er en egenskap, og for meg faller det naturlig. Å ta ordet, å ta ansvar, å være kaptein. Å ta straffene.

— Og du har aldri bommet?

- Jo, det har hendt, men aldri når det virkelig gjaldt.

Dette intervjuet samt flere lignende uttalelser har gjort sitt til at Roald gjerne blir omtalt som Roald «best i alt» Hanssen, i Bergen. For tabber har han jammen gjort i sin tid i Brann.

For å være pinlig korrekt, så har Brann stupt som et lodd på alle områder siden Bruun-Hansen signerte for Brann i 2006. De sportslige resultatene har gradvis gått nedover, tilskuersnitt og antall sesongkort  har sunket sesong for sesong. Man har kuttet utgifter, men på grunn av sviktende inntekter går det heller ikke særlig bra med økonomien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer