TAR ALDRI AV: Her jubler islandske spillere, fans og støtteapparat hemningsløst etter kampen mot England, mens trener Lars Lagerbäck (i midten) forholder seg svært rolig på sidelinja. Foto: NTB/Scanpix
TAR ALDRI AV: Her jubler islandske spillere, fans og støtteapparat hemningsløst etter kampen mot England, mens trener Lars Lagerbäck (i midten) forholder seg svært rolig på sidelinja. Foto: NTB/ScanpixVis mer

Genierklærte Lars Lagerbäck: Derfor jubler han aldri på benken

Du kommer aldri til å se Lars Lagerbäck (67) skrike eller juble på trenerbenken. Å bruke energi på noe så unyttig er ikke hans stil.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet): På møterommet på Islands EM-base i Annecy i Sørøst-Frankrike har landslagstrener Lars Lagerbäck hengt opp et bilde av en liten chihuahua-hund som angriper et neshorn. Den lille bikkja vet kanskje innerst inne at den ikke har noen sjanse mot det langt større dyret, men hvis den bjeffer høyt nok klarer den kanskje å skremme vekk neshornet likevel.

EM har bydd på en hel del bjeffing fra Islands side. Det vesle øylandet, med bare 330 000 mennesker, har sett Gylfi Sigurdsson, Aron Gunnarsson og Co bjeffe på både Portugals Cristiano Ronaldo, Ungarns Balázs Dzsudzsák, Østerrikes David Alaba og sist, men ikke minst, Englands Wayne Rooney.

Men etter at islendingene fortjent slo England 2-1 i åttedelsfinalen mandag, reagerte mange på Lars Lagerbäcks mangel på jubel. Faktum er at han sjelden viser følelser på sidelinja, verken i med- eller motgang, selv om han innrømmer at han gjorde det i yngre år.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn