TOUR-VINNER: Alberto Contador jublet for sammenlagtseieren i Tour de France på innspurten til Paris. Foto: AFP/ MIGUEL MEDINA
TOUR-VINNER: Alberto Contador jublet for sammenlagtseieren i Tour de France på innspurten til Paris. Foto: AFP/ MIGUEL MEDINAVis mer

Genistrek av Bjarne Riis å kjøpe Contador

Det mener Johan Bruyneel.

|||Johan Bruyneel mener det var en genistrek av Bjarne Riis å hente verden beste sykkelrytter, Alberto Contador, til Danmark.

Da Riis i forrige uke kunne presentere spanjolen som ny rytter i Saxo Bank-laget sitt, skapte det overskrifter. Nå går Bruyneel, en av de mest suksessrike managerne i sykkelhistorien, ut og hyller dansken.

- Han mistet sponsoren sin, i tillegg til at kapteinene Andy og Fränk Schleck forlot ham og tok med seg flere andre ryttere. Som et svar på dette gikk Riis bort og skrev kontrakt med Contador. Det er intet mindre enn en genistrek, mener Bruyneel.

Mannen som ledet Lance Armstrong til sju strake seirer i Tour de France og deretter fortsatte som leder da Contador vant to ganger, styrer nå RadioShack-laget til Lance Armstrong etter å ha forlatt jobben i Astana, men dette laget var ikke i bildet da Contador skulle finne seg et nytt lag.

- Contador hadde tre muligheter. Han kunne gå til et veletablert lag som det Bjarne Riis driver, han kunne starte et nytt lag sammen med formel 1-kjøreren Fernando Alonso eller han kunne fortsette i Astana, skriver Bruyneel i sin spalte i den nederlandske avisen De Telegraaf. Bruyneel mener Contador gjorde et veldig godt valg da han gikk til Riis Saxo Bank-lag.

- Det er ikke tvil om at Bjarne Riis kan gjøre Contador til en enda bedre rytter og bygge et lag rundt ham, mener Johan Bruyneel.

(NTB-Ritzau)

GENI? Bjarne Riis var stolt da han annonserte Contadors ankomst til Saxo Bank. Foto: EPA/NIKOLAI LINARES
GENI? Bjarne Riis var stolt da han annonserte Contadors ankomst til Saxo Bank. Foto: EPA/NIKOLAI LINARES Vis mer