I noen tilfeller er det åpenbart at en verdensener i sin idrett har spesielt gode idrettsgener, i lys av hva forfedrene og familien for øvrig har utrettet tidligere på idrettsbanen, og naturligvis at de gode genene og talentet videre er foredlet på en ypperlig måte.
I andre tilfeller er det ikke like åpenbart hvor genene som har skapt en verdensener kommer fra, som for eksempel hos Karsten Warholm, nåværende verdensener på 400 meter hekk, og Therese Johaug, nåværende verdensener i langrenn, eller den forrige langrennseneren Marit Bjørgen.
Dagbladet har derfor spurt disse enerne selv om de kan forklare hvordan de har klart å bli best med deres respektive utgangspunkt.
At de har trent ekstremt mye og riktig, er et ubestridt faktum, men Warholm og Johaug er ikke alene om å være ekstremt dedikerte i sine idretter. Samtidig deler de også mange av de samme genene som sine familiemedlemmer, som ikke har opplevd det samme idrettseventyret.
Hva skyldes det?
Til Dagbladet sier Warholm og Johaug følgende:
Warholm-familiens ishavsfiskere
- Friidrett er kjent som en gensport. Hvor kommer dine gode gener fra?
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger