Gent er et springbrett

TRONDHEIM (Dagbladet): - Gjennom managere jeg har snakket med, har jeg fått beskjed om at Gent er en ypperlig klubb å starte i, sier Trond Sollied til Dagbladet.FLYTTER: Trond Sollied leder Rosenborg mot Galatasaray i kveld.

Har du latt deg lure av falsk hjemlengsel og avtalen på to og et halvt år skal du vite følgende: RBK-treneren har ikke bestilt returbillett til Norge. - Klart jeg ser dette som et springbrett for resten av framtida, fortsetter Sollied. - Gjennom jobben i Belgia kan det åpnes mange, nye muligheter. Og bare nå ser jeg en helt ny verden. Som både er spennende og skummel.

Sollieds hvite løgn

11. desember reiser Trond Sollied helt sikkert til Gent. Da er Mesterliga-eventyret med Rosenborg ferdig uansett om det blir kvartfinale eller ikke.

- Vi spiller mot Juventus i Torino 9. desember og reiser hjem dagen etter. Da er det slutt for min del i Rosenborg. Og fordi Gent har seriekamp både 12. og 19. desember reiser jeg nedover for å forberede den jobben jeg skal starte i 1. januar.

- Det er viktig for meg å se så mye som mulig av laget før den tid.

I hele høst har RBK-treneren gått rundt og sagt at utlandet har vært målet - på sikt. Denne gjentatte uttalelsen kan du henge på knaggen for hvite løgner. For faktum er at Sollied har tenkt og jobbet mot Europa hele tida. Og da Gent kom på banen var det lite å lure på.

- Jeg ville ut - det har vært klart lenge, innrømmer Sollied. - Men jeg visste ikke når det eventuelt kom et tilbud. Og så var Gent der som lyn fra klar himmel. Det var ikke mer å lure på.

Fordi:

- Som hovedtrener med gode resultater i Rosenborg er tidspunktet perfekt. - Det er enklere nå, og jeg har mye større respekt enn om det skulle skjedd fra en tilværelse som hjelpetrener. For Rosenborg er en klubb alle kjenner i Europa.

Og:

- Ryktet vi har fått smitter positivt over på meg.

Tolk på treningene

Gent tilhører Flandern og der snakker man flamsk. Det gjør ikke Trond Sollied. Sånn sett blir trenerjobben en dobbelt utfordring. For når han skal prente RBK-stilen inn hos belgierne må han nemlig gjøre det via en tolk. Utgangspunktet er med andre ord langt fra ideelt.

Store krav

- Det settes veldig store krav til den strategien jeg velger å legge opp til, sier Sollied. - Jeg er ydmyk i forhold til utfordringen og vet at det vil bli veldig vanskelig. Men språk kan læres, en ny kultur også, så akkurat det gleder jeg meg til.

- Men Belgia, da, mann?

- Vi har spilt mot Brugge og kom ikke her og si at de var noe særlig dårligere enn oss. Og det er bedre å velge et belgisk lag enn et i Sverige eller Danmark. Og så er livet tilfeldig - man kan ikke alltid velge fra øverste hylle.