Gentle Star tapte på målstreken

GØTEBORG (Dagbladet): - Gentle Star er ikke i toppform ennå. Han overrasket meg rett og slett, sa Gunleif Tollefsen etter millimetertapet i det dramatiske Olympiatravet i går.

Et sted i siste sving ligger likevel 380 000 svenske kroner i søla, som Gentle Star skulle hatt i går.

- Alt virket perfekt til det punktet. Men plutselig ble Gentle Star rullete i travet. Jeg hadde ikke annet å gjøre enn å bremse ham. Der tapte vi løpet, sier Gunleif Tollefsen.

Kusken fikk ikke kjørt Gentle Star skikkelig igjen før et stykke utpå oppløpet.

På det siste steget kom den svenske hesten Rival Damkær seg forbi Gentle Star. Et travsteg som var verdt 800000 kroner.

Så jevnt var det over mål at eierne til Gentle Star tok seieren på forskudd og entret banen for å motta applausen. Og den svenske kusken Erik Adielsson bak Rival Damkær trodde Gentle Star hadde vunnet.

Fornøyd selv

Gunleif Tollefsen var ikke bare fornøyd med Gentle Star i går. Han var også storfornøyd med egen innsats. Nå fikk han endelig en revansje fra Elitloppet i fjor. Etter startgaloppen måtte han nemlig tåle til dels hard kritikk for sin kuskeinnsats.

  • I går viste Tollefsen profesjonell støpning da han tok seg til rette og skaffet Gentle Star den gunstige posisjonen som andre utvendig. Han viste også taktiske egenskaper da han ikke lot seg friste til å styre ut i tredje spor inn i den siste svingen.

De kuskene som gjorde det, fikk fort trøtte hester i søla.

- Jeg har ikke mistet troen på meg selv. Alle kan vel gjøre en tabbe, sa Gunleif Tollefsen til Dagbladet.

Het vår

Det blir garantert en het vår for nordmenn med travfeber. Først er det Forus Open på hjemmebane. Deretter starter Gentle Star i Oslo Grand Prix 10. mai. Og så følger Elitloppet i slutten av måneden. I begge mai-løpene møter Gentle Star verdenseliten.

I fjor tjente Gentle Star fire millioner kroner. Dette året kommer til å bringe det helt store for Gentle Star. I går styrket hesten favorittstatusen til de virkelig store oppgjørene.