- George Bests siste timer

Den levende legenden nærmer seg slutten.

(Dagbladet.no): - George har hatt en veldig dårlig natt. Han er veldig, veldig syk. Jeg tror vi alle må forberede oss på det verste, sa professor Roger Williams ved Cromwell sykehus i London, til BBC torsdag.

- Jeg blir veldig overrasket hvis han overlever nye 24 timer, uttalte han til Sky Sports.

Den forverrede tilstanden er forårsaket av indre blødninger. Men dette er likevel bare det siste steget i en utvikling som har gått én vei siden Best ble lagt inn på sykehus med influensalignende symptomer for snart to måneder siden.

Levertransplantasjon

Problemene startet da den tidligere nord-irske landslagsstjerna og Manchester United-helten måtte gjennomføre en levertransplantasjon i 2002.

Eller det vil si, problemene startet egentlig langt tidligere:

Levertransplantasjonen ble nemlig nødvendig på grunn av et uforsvarlig høyt alkoholinntak over svært lang tid.

Etter de siste forverringene av situasjonen er legene lite optimistiske.

Best i Europa

- Vi tviler på at han vil overleve lenge, men vi vet ikke akkurat hvor lenge. Nå kontrollerer vi ikke situasjonen lengre, sier Williams.

Bests nærmeste familie er sammen med ham på sykehuset i det som antas å bli de siste timene i den levende legendens liv.

Som fotballspiller hjalp Best Manchester United til en rekke titler, og han vant også prisen «Beste europeiske fotballspiller» i 1968.

BLANT DE STØRSTE: George Best er en av fotballhistoriens beste spillere. Her i duell med en annen legende, Pele, i en kamp i den amerikanske proffligaen i 1976.