<strong>AVSLØRER:</strong> Calum Best, sønnen til George Best, avslører hvordan forholdet hans var til faren i sin nye biografi. Foto: REUTERS/Ian Hodgson
AVSLØRER: Calum Best, sønnen til George Best, avslører hvordan forholdet hans var til faren i sin nye biografi. Foto: REUTERS/Ian Hodgson Vis mer

George Bests sønn: - Pappa ga meg tungekyss, slo meg og sa at jeg ikke var sønnen hans

Avslører i sin selvbiografi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da George Best døde i 2005, forlot han verden som en legende i fotballverden. Med sin publikumsvennlige spillestil og med 137 mål på 361 kamper i Manchester United, deriblant to scoringer i Europacupfinalen mot Benfica i 1968, skrev han seg inn i mange supporteres hjerter.

Han skrev seg også inn i mange kvinnehjerter. Utenfor banen levde nord-iren et hardt liv med festing, damer og alkoholmisbruk.

Det gikk utover både kona Angie og ikke minst sønnen Calum Best, som i dag er kjent som modell og skuespiller. Sistnevnte forteller nå om det tøffe forholdet til sin far i sin nye selvbiografi.

Der avslører Calum at pappa George tidvis brukte vold i hjemmet. Flere ganger ble han slått av sin far, men det er én hendelse som han aldri vil glemme.

- Ikke min sønn En dag kom den tidligere United-stjernen svært beruset hjem og gikk til angrep mot Calum, som satt sammen med Georges daværende kone Alex.

- Han tok tak rundt halsen min med sin høyre hånd og trykte bakhodet mitt mot veggen, forteller Calum i sin biografi.

- Så tok han kvelertak rundt halsen, løftet meg opp og ropte: «Du er ikke min sønn. Jeg hater deg!». Det var en forferdelig følelse. Jeg så opp til pappa. Jeg idoliserte han.

Calum Best minnes også en veldig annerledes og merkelig hendelse, da hans far kom hjem full midt på natta og begynte å kysse sin sønn.

- Hva skjer? tenkte jeg det. Han ga meg tungekyss. Det var veldig merkelig, forteller Georges Bests sønn.

- I ettertid, da jeg begynte å drikke selv, har jeg imidlertid skjønt hva som skjedde. Han trodde nok jeg var en ung, blond jente som lå der og ventet på ham.

- Kan ikke passe på to babyer Ett år etter at Calum ble født, fikk Georges daværende kone, Angie, nok av alkoholproblemene til fotballstjernen og skilte seg fra Best.

Angie har i ettertid fortalt Calum hvorfor hun gjorde dette:

- Det gikk opp et lys for meg da jeg så en loffer gå gatelangs. Så viste det seg å være min ektemann. Jeg så på Calum og tenkte at dette kan jeg ikke gjøre lenger. Jeg kan ikke passe på to babyer, har Angie fortalt.

Calum slet med å takle farens alkoholproblemer, men fant en løsning som han følte fungerte brukbart. For å håndtere farens drikkeproblemer, begynte Calum å drikke selv, paradoksalt nok.

- Det høres perverst ut, men å drikke var den eneste måten jeg klarte å håndtere pappas drikkeproblemer på. Du kan godt kalle det en ond sirkel, forteller Calum Best.

<strong>HARDT LIV:</strong> George Best var i sitt ess med damer og sprit på stranda, men fotballegendens liv på hjemmebane var ikke like harmonisk. Det avslører nå sønnen Calum i sin selvbiografi.
Foto:  Grethe Tønnesen
HARDT LIV: George Best var i sitt ess med damer og sprit på stranda, men fotballegendens liv på hjemmebane var ikke like harmonisk. Det avslører nå sønnen Calum i sin selvbiografi. Foto: Grethe Tønnesen Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer