KLAR FOR PRESIENTVERVET IGJEN: George Weah, her fra presidentkampanjen i 2005, stiller som presidentkandidat i år igjen.Foto: NTB Scanpix
KLAR FOR PRESIENTVERVET IGJEN: George Weah, her fra presidentkampanjen i 2005, stiller som presidentkandidat i år igjen.Foto: NTB ScanpixVis mer

George Weah stiller som presidentkandidat i Liberia

Vil endre verdens oppfatning av landet.

(Dagbladet): George Weah er fortsatt den eneste afrikanske fotballspilleren som har vunnet gullballen, symbolet på at man er verdens beste fotballspiller. 

Weah hadde akkurat vunnet Ligue 1 med Paris Saint-Germain da han vant gullballen i 1995, og fortsatte karrieren med å herje for AC Milan i Serie A de neste seks sesongene. 

I Afrika, og Liberia spesielt, er Weah en legende. Derfor forsøker han seg nå for andre gang som presidentkandidat i det forestående valget i landet, røper han i et intervju med African News. 

- Verden må vite at jeg er et godt menneske og at jeg kan skape samarbeid og arbeid for mitt folk. Jeg er klar for den jobben. Jeg har gjort så mye for Afrika og jeg tror at jeg i en regjeringsprosess kan gjøre enda mer, sier Weah til African News. 

Da han stilte til valget i 2005 tapte han mot dagens president, Ellen Johnson Sirleaf, i valget. Seks år senere stilte han som visepresidentkandidat sammen med Winston Tubman, men også den konstellasjonen måtte se Sirleaf vinne valget. 

I 2014 ble Weah valgt inn i senatet i Liberia, men nå vil han nok en gang helt til topps i landet. 

- Når folk kaller liberianere for villmenn og kanibaler og hver gang man snakker med folk om landet sitt og de sier folk er drapsmenn, blir du sint og lei deg. Hvis det eneste vi kan gjøre er å gjenreise omdømmet vårt, er det det vi må gjøre, sier Weah om sin egen motivasjon for å stille til valg.

SLIK DU HUSKER HAM: George Weah i Milan-drakt, for dem som er født i forrige årtusen. Foto: NTB Scanpix
SLIK DU HUSKER HAM: George Weah i Milan-drakt, for dem som er født i forrige årtusen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.