Georgia rystet Tyskland med drømmetreff. Så slo tyskerne nådeløst tilbake

Tyskland til EM.

• Tyskland - Georgia 2-1 (0-0)

(Dagbladet): Tyskland var i den spesielle situasjonen at de fortsatt kunne bli nummer tre i gruppa. Det ville skje dersom de tapte hjemme mot Georgia, samtidig som Irland og Polen spilte uavgjort i kveld.

Det var ikke mange som levnet Georgia mye tvil da Tyskland oppskriftsmessig tok ledelsen fra krittmerket ved Thomas Müller like etter hvilen.

Men Georgia, som ikke hadde noe å spille for, hadde på ingen måter gitt opp. Jaba Kankava fikk drømmetreff etter en dødball, og plutselig sto det 1-1 på måltavla på Red Bull Arena i Leipzig.

Og etter utlikningen var det Georgia som burde tatt en sjokkledelse. Manuel Neuer i Tyskland-buret vartet opp med to gode redninger, samtidig som bortelaget sannsynligvis ble snytt for et straffespark.

Stornasjonen Tyskland var rystet. Manuel Neuer kunne knapt tro det han så. Hjemmelaget så ut til å gå i oppløsning.

Men så vartet hjemmelaget opp med et angrep som var tatt ut av den berømte læreboka ti minutter før slutt. Max Kruse ble stående helt alene på snaut ti meter etter fint kombinasjonsspill, og sendte ballen iskaldt ned i hjørnet.

Samtidig slo Polen Irland 2-1 etter en monsterheading av Robert Lewandowski. Det betyr at Tyskland og Polen er klare for EM-sluttspillet i Frankrike til sommeren. Irland må ut i playoff.