Georgia vurderer å trekke seg fra OL

- Alle er veldig nervøse.

Georgia kan komme til å trekke seg fra OL i Beijing, sier landets olympiske komité.

Konflikten mellom Georgia og utbryterrepublikken Sør-Ossetia eskalerte til et nytt nivå torsdag.

Georgiske styrker inntok Sør-Ossetias hovedstad, og det er frykt for at det kan komme til full krig mellom landet og Russland, som støtter utbryterne.

- Vi vet ikke hva som kommer til å skje, men vi snakker om det nå. Det kommer til å være en beslutning som landets president må ta, sier en talsmann for Georgias olympiske komité til Reuters på spørsmål om landet vil trekke seg fra lekene i Beijing.

Nervøs tropp

Georgia har en tropp på 35 personer i OL. De har kommet med en felles uttalelse der de ber verdenssamfunnet om hjelp til å stoppe krigshandlingene.

- De er alle sammen veldig nervøse. De må prøve å konsentrere seg om å konkurrere, men det er veldig vanskelig. Men vi står sammen, sier Georgia-troppens talsmann Giorgi Tsjanishvili.

Den georgiske troppen bor like ved siden av den mye større russiske troppen. Men det har ikke vært noen problemer av noe slag mellom de to troppene, sier Tsjanishvili.

USIKKERHET: De 35 georgiske OL-utøverne har kommet med en felles uttalelse der de ber verdenssamfunnet om hjelp til å stoppe krigshandlingene i landet. Nå vurderes det om de kan fortsette deltakelsen i Beijing. Foto: AFP/SCANPIX
USIKKERHET: De 35 georgiske OL-utøverne har kommet med en felles uttalelse der de ber verdenssamfunnet om hjelp til å stoppe krigshandlingene i landet. Nå vurderes det om de kan fortsette deltakelsen i Beijing. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer

Det bekrefter lederen for det russiske laget, Gennadij Sjevts. Han sier troppene har et «normalt forhold».

IOK håper at OL skal bidra til å bringe fred til verden. Det var én ting lekene ikke gjorde i år. Mens den kinesiske åpningsseremonien tok pusten fra de fleste i verden, haglet bombene i Georgia.

- La oss ha fred

- Vi prøver å si «hei, la oss ha våpenhvile under OL, så vi gir verden litt fred i to uker». Timingen på dette kunne ikke ha vært verre. Krig er ikke bra noen gang, men å ha det på OLs åpningsdag var ille, sier IOK-medlem Jim Easton.

Også Georgias brasilianskfødte sandvolleyballspiller Cristine Santanna reagerer på at det kriges under OL.

- Jeg ser alle nasjonene samlet her... Jeg blir veldig opprørt. Jeg skulle ønske alle kunne ha fred, spesielt under OL, sier hun.

To medlemmer i den georgiske OL-troppen, vektløfterne Albert Kuzilov og Arsen Kasabiev, er fra utbryterrepublikken Sør-Ossetia.

(NTB)

Georgia vurderer å trekke seg fra OL