Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gerdemann syklet også med korsbåndskade

Ikke bare to brudd.

(Dagbladet.no): Linus Gerdemann (25) syklet 1800 meter til mål med brudd i både lårbein og leggbein på den 6. etappen av Tirreno-Adriatico søndag.

Ingen tvil om at tyskeren er en tøffing.

Det inntrykket forsterkes av tyskerens målsetning fra sykesenga i Hamburg, Tyskland.

- Jeg skal gjøre mitt beste for å være tilbake på sykkelen så fort som mulig, og jeg vil slåss for å få være med i Tour de France 2008, sier Gerdemann ifølge Reuters.

Korsbåndskade og åpne sår

High Road, laget hans, mener sjansene er små. Det tyske laget har sendt ut en pressemelding med en oversikt over skadene 25-åringen pådro seg i fallet.

- Vi har behandlet sår og hevelser flere steder på kroppen hans. Han pådro seg to små brudd og en skade på korsbåndet på det venstre kneet. Han skal gjennomgå små operasjoner i løpet av de neste dagene, og han må påregne en treningspause på en eller to måneder, skriver High Road.

Touren starter 27. juni, om drøyt to måneder. Det skal holde hardt. Og derfor er ikke Gerdemann i kjempehumør, forteller han i et intervju med det tyske sykkelnettstedet RadSport

HARDHAUS: Tyske Linus Gerdemann, som her er fotografert under fjorårets Tour de France, vil jobbe hardt for å bli klar til årets Frankrike rundt. Foto: ALESSANDRO TROVATI/AP/SCANPIX
HARDHAUS: Tyske Linus Gerdemann, som her er fotografert under fjorårets Tour de France, vil jobbe hardt for å bli klar til årets Frankrike rundt. Foto: ALESSANDRO TROVATI/AP/SCANPIX Vis mer

- Jeg er deprimert. Sammenliknet med tidligere år har jeg kuttet ned på treningsinsiteten i vinter. Det viste seg å være rett, for jeg var i ferd med å vinne mitt første ritt. Nå ligger jeg her i senga. Men jeg er en fighter, sier Gerdemann.

Han vet ennå ikke når han kan forlate sykehuset.

- Det kan ta noen dager. Jeg har et stort åpent sår over bruddet på oversida av det venstre kneet. Det kan bli betent. Faren er at selve beinet kan bli infisert, fordi såret er så stort, sier Gerdemann.

Vilje av stål

I går fortalte tyskeren at han bare var opptatt av å komme seg på sykkelen og fullføre da han gikk på trynet på slutten av etappen. Han klarte bare å tråkke videre med ett bein - over brostein - og ble akutt dårlig i mål.

High Road-lagkamerat Edvald Boasson Hagen sa til Dagbladet.no i går at Gerdemann må ha vilje av stål.

- Når du er i innspurten, har du så mye adrenalin at du ikke merker så godt til smertene. De tenker du først over når du er i mål, sa Hagen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media