Gerg satset alt og vant

Hilde Gerg sto i startboksen og hørte at den ene etter den andre forsvant ut av slalåmløypa i den våte snøen i andre omgang. Hun bestemte seg for å satse alt likevel, og tok OL-gull i slalåm etter å ha notert beste tid av samtlige i andre omgang.

Deborah Compagnoni ble dermed snytt for en unik trippel. Hun kunne blitt den første kvinnelige alpinist med OL-gull i tre forskjellige disipliner, og den første med gull i tre leker.

Compagnoni vant super-G i 1992 og storslalåm i 1994. I dag ledet hun med seks tideler på Gerg etter første omgang, men sikret litt for mye i andre nedfart for å unngå å gjøre fall-lista enda lengre. Sammenlagt ble hun slått med seks hundredels sekund.

Sju av de 12 første som startet i andre omgang, kjørte ut.

Gamblet

- Etter bronsen i kombinasjonen følte jeg meg trygg. Jeg hadde intet å tape. Jeg visste det var vanskelige forhold, men gamblet alt. Jeg gjorde noen feil, men i dag var jeg den heldigste. Nå er jeg den lykkeligste, sa hun.

Compagnoni prøvde å slå tiden til Gerg, men klarte det ikke.

- Det gikk bra til mellomtiden, men så kom jeg på etterskudd og begynte å tape tid. Jeg visste at jeg hadde en stor ledelse og sikret for mye for å komme i mål. Det var viktig å ta medalje, og dermed ga jeg bort gullet, sa hun.

Kort liste

Steggalls bronse er Australias andre medalje i vinterleker noensinne. For fire år siden ble det australsk stafettgull i kortbane-skøyteløp.

I Manly lærer man strandliv og ikke skiløping, men Steggall fikk smaken på alpinbakker da familien bodde i franske Morzine fra hun var fire til hun var 14.

(NTB)