Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

IOC:

Gerhard Heiberg: - Tabbe å ikke utestenge Russland fra OL

Gerhard Heiberg om Rio-OL.

ANGER: Gerhard Heiberg mener det var feil beslutning å ikke utestenge Russland fra Rio-OL.  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
ANGER: Gerhard Heiberg mener det var feil beslutning å ikke utestenge Russland fra Rio-OL.  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gerhard Heiberg mener det var feil beslutning å ikke utestenge Russland fra Rio-OL, skriver VG.

Den internasjonale olympiske komité (IOC) ble anbefalt å utelukke Russland fra Rio-OL etter avsløringen av organisert, statsstyrt doping, men valgte å gå utenom. Avgjørelsen ble overlatt til det enkelte særforbund, og Russland ble fjerde beste nasjon i sommerlekene. Heiberg, som nylig har utpekt NIF-topp Kristin Kloster Aasen til sin mulige etterfølger i IOC, mener Russland-avgjørelsen var feil.

- Ja. Jeg mener vi var naive. Det inkluderer meg selv, siden jeg stemte for det IOC landet på. Vi må trå hardere til neste gang, sier Heiberg til avisen.

- Der er jeg allerede i en diskusjon, for det er andre i IOC som er av en annen oppfatning. Det vil bli voldsomme diskusjoner rundt dette framover, sier 77-åringen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!