MEKTIGST: Gerhard Heiberg er — ikke spesielt overraskende - kåret til den med mest makt i nordisk idrett. 

Foto: Tormod Brenna/Dagbladet
MEKTIGST: Gerhard Heiberg er — ikke spesielt overraskende - kåret til den med mest makt i nordisk idrett. Foto: Tormod Brenna/DagbladetVis mer

Gerhard Heiberg har mest makt i nordisk idrett

Men Rune Hauge klatrer fortest på lista.

||| (Dagbladet): For sjuende år på rad har SponsorWorld kåret de mektigste i nordisk idrett. Gerhard Heiberg har klart mest makt mens Rune Hauge klatrer fortest.

Rune Hauge betegnes som «årets rakett» på lista. Fra en beskjeden plassering ved forrige rangering, er han nå på en 11. plass.

Og det er liten tvil om at Hauge har stor innflytelse, ikke minst innen den største idretten, fotball.

Han er en etterspurt mann når rettigheter skal kjøpes og selges, og har hatt minst en finger — gjerne hele hånda — inne i alle de megastore avtalene som er skrevet om fotball- og TV-rettigheter de siste åra.

I kåringen har SponsorWorld sett på følgende parametre:

• Hvem har stort og veletablert kontaktnett?

• Hvem har tilgang til unik bransjeinformasjon?

• Hvem har posisjon og «image» i Norden?

• Hvem har mulighet til å påvirke det skandinaviske sportsmarkedet?

— Gerhard Heiberg er et godt eksempel på en person som oppfyller de parametrene. I mange år har han arbeidet på den internasjonale scenen og via et gedigent og godt arbeide har han skaffet seg troverdighet og status i den internasjonale sportsindustrien, sier juryleder Magnus Roos.

— Heiberg har i dag muligheten til å påvirke så vel internasjonal som nasjonal utvikling av sporten. Særlig i OL-sammenheng, men også i alminnelighet, sier Roos.

— Dette var jeg ikke klar over. Men det var hyggelig å høre. Jeg har jo holdt på noen år og skaffet meg et nettverk. Og jeg trives med jeg gjør, og synes arbeidet går godt, sier Heiberg til Dagbladet.