Gerhard Heiberg rammet av kreft: - Innstilt på at også for meg har livet en slutt

Alvorlig syk.

SYK: Gerhard Heiberg forteller i kveld i et intervju med TV 2 at han er rammet av lymfekreft, og at han er innstilt på at han ikke har lenge igjen å leve. Foto: Jon Eeg / NTB scanpix
SYK: Gerhard Heiberg forteller i kveld i et intervju med TV 2 at han er rammet av lymfekreft, og at han er innstilt på at han ikke har lenge igjen å leve. Foto: Jon Eeg / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Gerhard Heiberg er alvorlig kreftsyk. Det forteller han i kveld til TV 2.

- Jeg har begynt å innstille meg på at også for meg har livet en slutt, hvilket jeg ikke trodde for en del år siden. Det som skjer, det skjer, slik Doris Day sang. I øyeblikket ser jeg på livet som jeg skal prøve å takle videre, men jeg har også begynt å innstille meg på at går en strek et sted. Og for meg, så går trolig den streken om ikke så altfor lenge, sier han til kanalen.

Sørgebåndsaken Heiberg forteller at sykdommen ble oppdaget etter at han i september i fjor fikk store magesmerter under et besøk i Argentina. Da han kom tilbake til Norge fikk han diagnosen lymfekreft med spredning til skjelettet.

Fra høsten 2013 til våren 2014 gikk han på cellegift - blant annet midt under OL i Sotsji.

Det var her han igjen havnet i samtlige riksmediers søkelys i forbindelse med sørgebåndsaken der langrennsjentene gikk med et sørgebånd for å markere at broren til Astrid Uhrenhold Jacobsen gikk bort. Selv tror han at sykdommen kan ha påvirket håndteringen av saken.

- Ifølge mine nærmeste så gjorde den det. Jeg var ikke meg selv, fikk, jeg beskjed om. Men jeg valgte å gjøre det som var forventet av meg, og så gikk det som det gikk. Jeg gjorde det beste ut i fra den tilstanden jeg var i. Det kom ut litt annerledes enn jeg hadde håpet og trodd, men sånn er livet, sier Heiberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer