SULTEN: Steven Gerrard er sulten på landslagssuksess. Foto: Reuters
SULTEN: Steven Gerrard er sulten på landslagssuksess. Foto: ReutersVis mer

Gerrard: - Hadde pepet ut landslaget

Om han hadde vært supporter.

|||(Dagbladet): Steven Gerrard var kaptein på Englands VM-skute som totalhavarerte i åttedelsfinalen med 4-1-tap mot Tyskland.

I morgen begynner bergingsarbeidet hjemme mot Ungarn på Wembley, der får Gerrard fornyet tillit som kaptein.

- Ville nok buet - Jeg forventer en blandet mottagelse fra publikum. Jeg er sikker på at det vil være enkelte som buer, men det må vi tåle. Vi fortjener det, vi skuffet dem i VM, sier Gerrard til The Guardian.

- Hadde du buet selv, hvis du var England-supporter og ikke kaptein?

- Det ville jeg sannsynligvis ha gjort.

Fabio Capello fikk fornyet tillit etter VM-flausen, det engelske fotballforbundet (FA) husket kanskje VM-kvaliken der England var et av de beste lagene i Europa med kun seire fram til laget var kvalifisert.

De to fremste forklaringene på Englands VM-kollaps var at spillerne var utslitt etter en lang Premier League-sesong og manglende evner til å være best når det gjelder.

Capello rådløs Capello innrømmer at han ikke veit hvordan han skal forvandle engelske fotballspillere til å bli sterkere mentalt.

UNDER KRITIKK: Fabio Capello har fått en stor dose kritikk i engelsk presse etter VM-fadesen. Foto: Reuters
UNDER KRITIKK: Fabio Capello har fått en stor dose kritikk i engelsk presse etter VM-fadesen. Foto: Reuters Vis mer

- Jeg vet ikke hva jeg må gjøre for å forandre spillernes innstilling. Da jeg så Brasil mot Nederland i kvartfinalen i VM (Nederland snudde kampen i andre omgang, journ. anm.) forsto jeg hvor mye det mentale betyr. Brasil dominerte første omgang, men Nederland snudde kampen fullstendig rundt etter pausen. Klassespillere spilte ikke med selvtillit, men med frykt, sa Capello i går.

Gerrard er nå tent på å vise at den «gyldne» generasjonen engelske fotballspillere han er en del av, kan lykkes på landslaget.

- Det var helt uaktuelt å gi seg på landslaget etter Sør-Afrika. Jeg ønsker å forlate landslaget på topp. Jeg har full tillit til at vi kan snu dette og bli et bra lag, sier Gerrard.

Foto: AP
Foto: AP Vis mer