Gerrard: - Ronaldinho er ikke feit

Liverpool-kapteinen støtter kveldens motstander.

(Dagbladet.no): Siden det første mesterligamøtet mellom Barcelona og Liverpool, har det spanske laget fått bøtter med kritikk.

Særlig har det gått utover brasilianske Ronaldinho, som har blitt beskyldt for å være feit. Dette avviser Liverpool-kaptein Steven Gerrard på det sterkeste.

- Ronaldinho så rett på meg da han tok av seg drakta, og han så ut til å være i god form, sier midtbanespilleren til Liverpool Daily Post.

- Opplever utrolige krav

26-åringen kjenner godt til forventningspresset som Barcelona-stjerna opplever i det daglige.

- Han stilles helt utrolige krav, så folk forventer at han går ut på banen og er den beste i hver eneste kamp. Men som fotballspiller kan du ikke alltid være det, understreker scouseren.

Uansett er han overbevist om at Ronaldinho er i god form, og at han kan skape trøbbel for hvem det skal være.

- Etter én middelmådig kamp trodde plutselig alle at han var ute av form, og at han hadde lagt på seg. Men han har scoret 17 ligamål og virker å være i god form, sier Gerrard.

- RONALDINHO ER FEIT: Det påsto sportsavisa AS. Bildet til venstre er fra Barcelonas møte med Real Sociedad i 2003, mens bildet til høyre er fra forrige mesterligamøte med Liverpool. Faksimile: AS.COM
- RONALDINHO ER FEIT: Det påsto sportsavisa AS. Bildet til venstre er fra Barcelonas møte med Real Sociedad i 2003, mens bildet til høyre er fra forrige mesterligamøte med Liverpool. Faksimile: AS.COM Vis mer

I kveld vil nettopp han og Ronaldinho være i sentrum når de to foregående års mesterligavinnere møtes til den andre av to åttendedelsfinaler i Champions League.

- Spiller for sesongen

Om ikke dét skulle være motivasjon nok i seg sjøl, vet Gerrard godt hvordan han skal fyre opp seg og lagkameratene.

- Det skremmer meg faktisk som spiller å vite at hvis vi ryker ut av denne turneringen, så har vi bare topp-fire-plassering å spille for, lyder skremselen.

- Og det er fortsatt en god del igjen av sesongen, så dette er utenkelig, legger han til.

Derfor: I kveld spiller han og de andre rødtrøyene for å ha noe å spille for resten av sesongen.

- Dette er en drift i seg seg sjøl, og det vil definitivt være i tankene våre når vi går på banen. Vi trenger et godt resultat for å holde sesongen i live, mener Steven Gerrard.

Gerrard: - Ronaldinho er ikke feit
STØTTER KOLLEGAEN: Steven Gerrard er sterkt uenig i at Ronaldinho er feit. Tvert imot tror han kollegaen er i god form.
I HARDT VÆR: Været i Nordvest-England er ikke bare-bare når du er brasilianer med bosted Spania, slik tilfellet er for Ronaldinho.