FORSTERKNING: Liverpools Emre Can (t.h.) i duell mot Olympiakos-spiller Ioannis Maniatis under kampen Liverpool vant 1-0 på Soldier Field i Chicago i går. Can er en av flere spennende nykommere i årets Liverpool-lag. Foto: Guy Rhodes / USA TODAY / NTB Scanpix
FORSTERKNING: Liverpools Emre Can (t.h.) i duell mot Olympiakos-spiller Ioannis Maniatis under kampen Liverpool vant 1-0 på Soldier Field i Chicago i går. Can er en av flere spennende nykommere i årets Liverpool-lag. Foto: Guy Rhodes / USA TODAY / NTB ScanpixVis mer

Gerrard: - Vi er tittelkandidater

Tror ventetiden snart er over.

Steven Gerrard (34) runder snart 500 seriekamper for Liverpool, men har fremdeles til gode å vinne Premier League.

I våres vant Manchester City sitt annet ligagull på tre sesonger da Liverpool snublet mot slutten.

- Vondt En seier mot nettopp City hadde gitt Liverpool fordel i gullkampen, men da Gerrard skled og forærte Chelsea mål i tredje siste kamp klarte laget aldri å hente seg inn igjen.

- Når du spiller på et så høyt nivå, er marginene veldig små. Når man kommer til kort etter å ha vært så nær gjør det vondt, og det tar tid å komme over det, sier Liverpools kaptein til klubbens nettsted.

- Smaken på suksess Gerrard har vært klubbens store stjerne i mer enn et tiår, men nå går karrieren mot slutten. Dersom han ikke vinner ligaen, vil han være tidens Premier League-spiller uten seriegull.

- Jeg tror vi, for første gang på lenge, kan være sikre på at vi er tittelkandidater før én eneste ball er sparket, sier Gerrard.

Laget var nær også i 2009, men da ble erkerival Manchester United for sterk. Etter noen svake år uten å utfordre topplagene, kom Liverpool kraftig tilbake i fjor.

Manager Brendan Rodgers har utført mye siden han tok over klubben for to år siden, men denne sesongen må den også håndtere Champions League-spill ved siden av serien.

- Jeg mener vi ligger mye bedre an enn på samme tid i fjor. Grunnen er at vi har fått smaken på suksess og mer erfaring når det gjelder å være med i gullkampen. Hvis vi kan dra fordel av smerten fra sist sesong, kan vi forhåpentligvis klare det, sier Gerrard.

Mye nytt Gerrard innrømmer at det fortsatt gjør vondt å tenke på at ligagullet glapp på tampen.

- Den eneste måten å komme over det på, er å vinne noe denne sesongen. Men jo mer vi tenker tilbake, jo stoltere kan vi være. Jeg tror fansen er enig med meg i at vi leverte noen fantastiske kamper sist sesong. Noen av kampene våre var fra øverste hylle, sier han.

Liverpool har mistet toppscorer Luis Suárez, som er solgt til Barcelona. Klubben har riktig nok vært aktiv på overgangsmarkedet i sommer, og spillere som Rickie Lambert, Adam Lallana, Emre Can og Lazar Markovic er allerede på plass.

I går kveld ble det også kjent at Dejan Lovren er kjøpt fra Southampton for rundt 200 millioner kroner.

(NTB)